havadurum

Sırbistan vize istiyor mu? Türkiye Sırbistan pasaportsuz gidilir mi?

Sırbistan vize istiyor mu? Sırbistan’a gitmek için ne gerekli? Sırbistan vizesi Schengen mi? Sırbistan’a kimlikle geçiş başladı mı? Sırbistan gitmek için ne kadar para lazım? Merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde.

1393

Sırbistan vize istiyor mu? Bu sorunun cevabı, Sırbistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için oldukça önemli. Sırbistan, Balkanlar’da yer alan bir ülke olup, kültür, tarih ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Sırbistan’a gitmek için ne gerekli? Sırbistan vizesi Schengen mi? Sırbistan’a kimlikle geçiş başladı mı? Sırbistan gitmek için ne kadar para lazım? İşte bu soruların cevapları.

Sırbistan vize istiyor mu?

Sırbistan vize istiyor mu sorusunun cevabı hayır. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye ile Sırbistan arasında 2010 yılında imzalanan Vize Muafiyet Anlaşması sayesinde, Türk vatandaşları, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Sırbistan’a vizesiz olarak seyahat edebilmektedir. Bu anlaşma, diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus ve seyahat belgesi hamillerini kapsamaktadır. Ancak, Sırbistan’a girişte pasaport geçerlilik süresinin en az 6 ay olması tavsiye edilmektedir. Ayrıca, sınırda herhangi bir sorun yaşamamak için seyahat planını destekleyici belgelerin (otel rezervasyonu, dönüş bileti, seyahat sigortası vb.) yanında bulundurulması gerekmektedir.

Türkiye Sırbistan pasaportsuz gidilir mi?

Türkiye Sırbistan pasaportsuz gidilir mi sorusunun cevabı henüz net değil. 2022 yılının eylül ayında imzalanan protokol ile Sırbistan’a çipli yeni kimlik kartları ile pasaportsuz seyahat edilebileceği duyurulmuştu. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için pasaportsuz seyahat henüz başlamadı. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve güncel duyurular için T.C. Dış İşleri Bakanlığı ve Belgrad Büyükelçiliği web sitelerini ziyaret etmek gerekmektedir.

Sırbistan vizesi Schengen mi?

Sırbistan vizesi Schengen mi sorusunun cevabı hayır. Sırbistan, Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülke olduğu için Schengen vizesi uygulamamaktadır. Ancak, Sırbistan, Avrupa Birliği ülkeleri dahil olmak üzere toplamda 66 ülkenin vatandaşlarına 90 gün vizesiz seyahat hakkı tanımaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunmaktadır.

Sırbistan gitmek için ne kadar para lazım?

Sırbistan gitmek için ne kadar para lazım sorusunun cevabı kişiden kişiye değişebilir. Ancak genel olarak, Sırbistan’ın yaşam maliyeti Türkiye’ye göre daha düşüktür. Kullanılan para birimi ise Sırp Dinarı’dır. 1 TL yaklaşık olarak 13 Sırp Dinarına eşittir. Günlük ortalama harcama miktarının 50 Avro civarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu miktarın içine konaklama, yemek, ulaşım ve gezilecek yerlerin giriş ücretleri dahildir.

Sırbistan’a kimlikle geçiş başladı mı?

Sırbistan’a kimlikle geçiş başladı mı sorusunun cevabı henüz hayır. 2022 yılının eylül ayında imzalanan protokol ile Sırbistan’a çipli yeni kimlik kartları ile pasaportsuz seyahat edilebileceği duyurulmuştu. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için pasaportsuz seyahat henüz başlamadı2. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve güncel duyurular için T.C. Dış İşleri Bakanlığı ve Belgrad Büyükelçiliği web sitelerini ziyaret etmek gerekmektedir.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş