yandexmetrikacounter
TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Or | Çanakkale Olay

TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Ortak Kurul Toplantısı ÇTSO’da Gerçekleştirildi

TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ortak kurul toplantısında bir araya geldi. Kadın girişimciliğini sosyal dönüşümün anahtarı olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Birce Bilici Şimşek, yerel üretimi markalaştırarak ihracata yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

241

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Fuar Merkezi’nde düzenlenen ortak kurul toplantısında bir araya geldi.

113587_wuciwug_bd94911e_tobb-canakkale.jpeg

Toplantıya; TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, Başkan Yardımcısı İnci Bayram, İcra Komitesi Üyeleri Aslı Akgül, Ayşe Berna Er, Derya Göğüsgeren, Göknur Gök Ünal, Reyhan Soylu, Sevinçay Çınaroğlu, Selma Akpınar ve Seçil Yavaşoğlu katıldı. Ayrıca Kurul Üyeleri Didem Güner, Duygu Aktürk ve Yeşim Zümrüt, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Didem Çatal ve ÇTSO Kadın Girişimciler Sorumlusu Selen Kılıç toplantıda hazır bulundu.

113587_wuciwug_c2806ef3_tobb-canakkale.jpeg

Toplantıda, kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi, yenilikçi iş modellerinin desteklenmesi ve sürdürülebilir girişimcilik ekosisteminin oluşturulması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, yaptığı açıklamada kadın girişimciliğini sadece ekonomik bir faaliyet olarak değil, toplumsal dönüşümün en önemli unsurlarından biri olarak gördüklerini ifade etti.

Şimşek, “Çanakkale’de kadın girişimciliğini güçlendirmek, yenilikçi ve sürdürülebilir iş modelleri geliştirmek için kamu kurumları, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla iş birliği içinde çalışıyoruz. Önceliğimiz; kadınların finansal okuryazarlık düzeyini artırmak, dijitalleşme süreçlerine uyumunu desteklemek ve **yerel üretimi markalaştırarak ihracata yönlendirmektir,” dedi.

Kadın girişimciliğinin istihdamdan öte toplumsal gelişimin güçlü bir kaldıracı olduğunu vurgulayan Şimşek, “Her bir üyemizin bilgi, deneyim ve enerjisini ortak hedeflere yönlendirmek istiyoruz. Daha üretken, dayanışmacı ve kapsayıcı bir girişimcilik ortamı için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Toplantı, kurul üyelerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulunması ve geleceğe yönelik iş birliği planlarının ele alınmasıyla sona erdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş