havadurum

Türkiye Futbol Federasyonu Sağduyu Çağrısı Yaptı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son zamanlarda spor kulüpleri yöneticilerinin yaptığı bazı açıklamaların Türk futboluna ciddi zararlar verdiğini vurgulayarak, sağduyu çağrısında bulundu.

925

TFF'nin resmi sitesinde yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak, göreve başladığımız günden itibaren futbol camiasında sağduyu, iş birliği ve diyalog ortamını güçlendirmek için samimi bir çaba sarf ettik. Tüm paydaşlarımızı bu çabaya ortak etmek adına büyük çaba harcadık ve bu konuda pek çok kulüpten destek aldık. Birleştirici ve uzlaştırıcı bir yaklaşımı benimseyerek futbolun önemini vurguladık" denildi.

Ancak son dönemde, liglerin son haftalarına yaklaşılırken bazı spor kulüplerinin yöneticilerinden gelen talihsiz açıklamaların, çözüme katkı sağlamak yerine çatışmayı körüklediği ve Türk futboluna ciddi zararlar verdiği belirtildi.

Rekabetin öne çıktığı bu dönemde, sportmenliğin, saygının ve 'fair play' ruhunun önemine vurgu yapılması gerektiği ifade edilen açıklamada, kulüplerin aslında Türk sporunun kültür ve kimliğine, köklü geleneklerine sahip olduğuna dikkat çekildi.

Ancak, bazı kulüp yöneticilerinin son zamanlarda yapmış oldukları açıklamaların, Türk futboluna ve toplum barışına zarar verdiği ifade edildi. Bu tür söylemlerin futbolun birleştirici ve ayrıştırıcı olma potansiyeline zarar verdiği, futbolun farklı kültürleri bir araya getirerek ortak bir sevinç ve hüzün alanı olması gerektiği belirtildi.

Futbolun sevgi ve kardeşlik üzerine kurulu bir oyun olduğuna vurgu yapılan açıklamada, son zamanlarda yapılan açıklamaların Türk toplumunu huzursuz ettiği ve ülke futbolunun değerini düşüreceği belirtildi.

Son olarak, adaletin herkes için geçerli olduğu ve ayrıcalık isteyen seviyesiz söylemlere karşı disiplin talimatlarının ve hukuk çerçevesinde cezai yaptırımların uygulanacağı vurgulandı.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş