Bayramiç Kazdağları Yörükleri Derneği Genel Başkanı Ramazan Can Türkay, görev süresinin üçüncü yılına yaklaşırken bir değerlendirme mesajı yayımladı. 2023-2025 döneminde yürütülen çalışmalarla köy halkına ve çocuklara yönelik pek çok hizmete imza attıklarını belirten Türkay, gelecek için de aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Türkay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bayramiç Kazdağları Yörükleri Derneği Başkanı Ramazan Can Türkay olarak, 2023-2025 dönemindeki görev süremizin üçüncü yılını doldururken, geriye dönüp baktığımızda bu güzel köylerimiz, köy halkımız ve köy çocuklarımız için ne çok şey yaptığımızı görüyoruz. Her adımda köy halkımızın sesi olmaya, köylerimizin ve çiftçilerimizin değerlerini koruyarak ortak akılla ilerlemeye özen gösterdik. Bundan sonra da aynı özveri ve azimle çalışmaya, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz inşallah” diyerek Yörüklerin yanında olacağını söyledi.
Türkay açıklamasında, Yörük kimliği ve Türklük bilincine de dikkat çekti; “Türklük ve Yörüklük; ateşten doğmuş bir milletin, küllerinden bile destan yazma kudretidir. Çünkü biz tarih yazmazsak, tarih olmaz. Vatan aşkı, yüreğinde dalgalanmış bayrak olmuş; dile gelmiş dağlar taşlar, inancınla hayat bulmuş” dedi.
Ramazan Can Türkay, konuşmasının sonunda Yörük halkına olan bağlılığını ve birlikte hareket etme vurgusunu şu sözlerle yineledi; “Ramazan Can Türkay farkı var, çünkü yanında Yörük halkı var. Birlikte ve beraberce başaracağız, birlikte ve beraberce çalışacağız” ifadelerini kullandı.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.