yandexmetrikacounter
Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’dan | Çanakkale Olay

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’dan Çanakkale Ticaret Borsası’na ziyaret

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Çanakkale’de gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek bölgenin ekonomik potansiyeli ve lojistik ihtiyaçları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

230

Çanakkale, ekonomik ve lojistik açıdan sahip olduğu stratejik konumu nedeniyle önemli ziyaretlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Çanakkale’ye gerçekleştirdiği program doğrultusunda Çanakkale Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

115853_wuciwug_f461f4e6_ulastirma-bakan.jpeg

Ziyarette Bakan Yardımcısı Boyraz, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ile bir araya gelerek ilin ve bölgenin ekonomik durumu hakkında kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Görüşmede, kentin tarım, hayvancılık ve gıda alanlarındaki üretim gücü, lojistik altyapı ihtiyaçları ve bölgeler arası ticareti güçlendiren bağlantılar detaylı şekilde ele alındı. Programa ayrıca Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir de katıldı.

115853_wuciwug_e267282a_ulastirma-bakan.jpeg

Başkan Deniz, Çanakkale’nin Marmara ve Ege bölgeleri arasında köprü niteliği taşıyan stratejik konumuna dikkat çekerek, özellikle 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ticarete sağladığı ivmenin altını çizdi. Ayrıca liman altyapısının geliştirilmesi, demiryolu entegrasyonu ve tarım ürünlerinin daha hızlı şekilde pazarlara ulaştırılmasına yönelik taleplerini Bakan Yardımcısı Boyraz’a iletti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ise Çanakkale’nin ekonomik anlamda yükselme potansiyeline sahip olduğunu belirterek, bölge ticaretinin güçlendirilmesi için Bakanlık olarak gerekli desteklerin sürdürüleceğini ifade etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş