havadurum

"45 dakika kalkış şartı, kilometrelerce araç kuyruğu"

1037
Çanakkale`de iskele feribot kuyrukları vatandaşları ve şoförleri mağdur etmeye devam ediyor. Gelibolu iskelesinde araç, kamyon ve TIR kuyruğunun kilometrelerce uzunlukta olduğu, bu kuyruğa rağmen GESTAŞ Gelibolu İskelesinin işletmecisi olduğu için GELÇAR`ın işlettiği çardak motorlarına tamamen keyfi olarak ve anlaşılmaz bir şekilde 45 dakikada bir kalkış şartı uygulandığı belirtildi. Çardak motorunun 15-20 dakikalık bir sürede dolmasına rağmen, dolu vaziyette 30 dakika iskelede beklemek zorunda kaldığı ve bu durumun feribot ve motor bekleyen araç kuyruğunun kilometrelerce uzamasına neden olduğu ifade edildi. 
 
GESTAŞ`ın yaptığı bu uygulamanın ticaret hukukuna ve serbest rekabete son derece aykırı olduğunu belirten vatandaşlar; "GESTAŞ`ın yaptığı Gelibolu - Lapseki ve Gelibolu- Çardak hatlarında tekel olma ve böylece bu hatlarda istediği gibi at oynatma isteğidir" dediler. Uygulamanın kaba, tek taraflı, ilkel ve keyfi bir ticari baskı ayrıca haksız, adaletsiz, hukuksuz ve tek taraflı baskıcı bir uygulama olduğunu ifade eden vatandaşlar; "GESTAŞ binlerce şoför ve yolcuyu güneşin altında saatlerce aç, susuz ve tuvalet ihtiyacını bile karşılayamadan kuyrukta beklemek zorunda bırakmaktadır ki GESTAŞ`ın bunu ne vicdani ne de ticari olarak yapmaya hakkı yoktur" açıklamasında bulundular. 
 
"45 dakikada bir kalkışı şartı hemen iptal edilmelidir"
Durumla ilgili çözüm önerileri sunan vatandaşlar, önerilerini ise; "Çardak motorları için halen uygulanan 45 dakikada bir kalkışı şartı hemen iptal edilmelidir. Çardak motorları doldur boşalt yöntemiyle dolunca hemen kalkabilmelidir. Yenilenmesine rağmen, yaşanan talihsiz kazadan dolayı sonra üstü beton dökülerek kapatılan Gelibolu iskelesindeki Çardak motorları ikinci rampası derhal hizmete açılmalıdır. Bu rampanın açılmasıyla Gelibolu iskelesinin kapasitesi % 25 artacaktır çünkü rampa açılırsa halen kullanılan 3 rampa 4 rampaya çıkacak ve böylece bekleme uzunluğu ve süresi de azalacaktır. Bu 2. rampa biz vergi verenlerin vergileriyle Köylere hizmet birliği bütçesinden yenilendi ve akıl almaz bir şekilde gene GESTAŞ`ın kaba bir uygulaması ile üstü beton dökülerek kapatıldı..." şeklide sıraladılar. 

"Yetkilileri göreve davet ediyoruz"
Sorunun çözümü için yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar; "Sayın Gelibolu Kaymakamının ve aynı zamanda GESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Çanakkale Vali`sinin; GESTAŞ`ın yanlış uygulaması nedeniyle günlerdir kilometrelerce kuyrukta, saatlerce sıcak güneşin altında beklemek zorunda kalan vatandaşların ve şoförlerin mağdur ve perişan olmaları da göz önüne alarak, bu yanlış uygulamaya derhal müdahale etmelerini talep ve rica ediyoruz. Ayrıca, GESTAŞ Genel Müdürünün de bu uygulamadan acilen vazgeçmesini, bu konuda acil bir açıklama yapmasını ve tüm Gelibolulular ile saatlerce sırada bekleyen yurttaşlar ve şoförlerden de hemen özür dilemesini talep ediyoruz" dediler.
(Eren Aşnaz)
Paylaş