havadurum

"Yoksulluk en büyük insan hakları ihlalidir...!"

1523
1 Temmuz`dan itibaren arkaya arkaya zam haberleri gelmiş, EPDK elektrik fiyatlarına 1 Temmuz`dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yaparken, doğalgazda konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine ise yüzde 20 zam gelmişti. Zam haberleri durmak bilmemiş öğrenci katkı paylarına yüzde 10, LPG`ye ise 50 ile 60 kuruş aralığında zam yapılmıştı. Zam haberleri tüketiciler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde tepki ile karşılanırken, CHP Çanakkale İl Örgütü İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Başkanı Serhad Savaş zamların yoksulluğu artırarak derinleştirdiğini belirterek açıklamada bulundu. Artan yoksulluğun TÜİK verileri üzerinden gizlenmeye çalışıldığını belirten Savaş, hükümetin yönetilebilir bir yoksulluk yaratmaya çalıştığını söyledi. En temel haklar olan eğitim, sağlık ve barınma hakkı giderlerinin yoksulluk sınırını aştığını belirten Savaş, CHP örgütlerinin dayanışma ile iktidara gelerek yoksulluğa son vereceklerini söyledi. 
 
"Yurttaşlarımız açlık ile sınanıyor"
Halkın açlık ile sınandığını belirten Savaş; "Tek adam rejiminin atık otomatiğe bağladığı zamlarla yurttaşlarımız yoksulluğa itiliyor. TÜİK verileri ile de kağıt üzerinde bu yoksulluk gizlenmeye çalışılıyor. Hükümet ise yönetilebilir bir yoksulluk yaratarak iktidarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ancak artık mızrak çuvala sığmıyor. En temel insan hakkı olan eğitim, sağlık ve barınma hakkı giderleri yoksulluk sınırını aşmış durumda. Yurttaşlarımız açlık ile sınanıyor" dedi.
 
"Hiçbir yurttaşımız yalnız ve çaresiz değildir"
En kısa zamanda iktidara geleceklerini belirten Savaş; "Tek adam rejiminin halka dayattığı açlık, yoksulluk ve baskı politikalarını umut ile dayanışma ile yıkacağız. Hukukun askıya alındığı, faşizm politikalarının kurumsallaştığı bu günlerde CHP olarak umudu örgütlüyoruz. Hiçbir yurttaşımız yalnız ve çaresiz değildir. Bütün il ve ilçe örgütlerimiz ve belediyelerimiz ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın yanındadır. Yoksulluk iktidarı olan AKP`yi hem sandıkta hem de sokakta yeneceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ilk seçimde Millet İttifakı olarak iktidara geleceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile de AKP`nin toplumda yarattığı tahribatı hep birlikte onaracağız. Tüm toplumsal kesimlerle ele ele mutlu insanlar ülkesini kuracağız" dedi.
(Eren Aşnaz) 
Paylaş