havadurum

Erkek "İlk seçimde Millet İttifakı iktidar olacak"

1525
CHP İl Örgütü, Cuma günü Kepez Turhan Mildon Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda bir araya gelerek örgü içi değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, il ve ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, il disiplin kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, siyasetin geleceği planlamak olduğunun altını çizerek şunları söyledi; "Siyaset geleceği planlamak olduğuna göre toplantımızın ülkemizin, bölgemizin, Çanakkalemizin geleceğini planlamak adına başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Örgüt içi seçimlerimizin üzerinden 15 ila 18 ay gibi bir süreyi hep birlikte geride bıraktık. Bu sürede pandemiden etkilenerek verimli, planlı çalışmalar gerçekleştiremedik. Örgütlerimiz özellikle yerel yönetimlerimizin desteğiyle sosyal dayanışma çalışmalarımızı, pandemiyle mücadele çalışmalarımızı ellerinden geldiği oranda desteklediler ve zorda kalan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştılar. Umarım yaz aylarının gelmesiyle birlikte pandemiden kurtuluruz, pandemi son bulur ve ülkemiz, insanımız rahat bir nefes alır" dedi.
Ural: "İktidar kan kaybediyor"
Türkiye`de tek adam rejimi olduğunu belirten CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural; "Bu tek adam rejimi `3 y` ile yola çıkmıştı. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları kaldıracaktı. Ancak görüyoruz ki bunları yapamadıkları gibi karşımıza şimdi de `siyaset, sermaye ve mafya` ilişkileriyle savrulan bir ortamı getirdiler. Bu ise artık iktidarın tükendiğini gösteriyor. Halkımız her şeyin farkında, iktidar kan kaybediyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu`nun dediği gibi sandık geliyor, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı geliyor. Değerli yol arkadaşlarım, bu durumda bizlere, örgütlerimize düşen görev ise yine genel başkanımızın dediği gibi dava arkadaşı olmak, çalışmak ve arkamıza değil önümüze, geleceğimize bakarak topluma umut olmaktır. Birlik beraberlik ve dayanışma içinde birbirimize sarılıp, kucaklaşıp, kenetlenip iktidarı kucaklamaktır." dedi.
Erkek: "Çok kararlı bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz"
Ural`ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise "Türkiye`nin içinde bulunduğu tabloyu hepimiz biliyoruz" dedi. Bunun detaylarına girmeyeceğini beliren Milletvekili Erkek devamla şunları söyledi; "Bir geçek var... Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen bu partili cumhurbaşkanlığı sistemi iki buçuk yılda iflas etti ve maalesef bu ucube sistem memleketimizi freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürüklüyor. Onun için bunun bilinciyle çok kararlı bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
 
"Pandemi dönemi gösterdi ki kral çıplak"
Pandemi döneminden geçtiğimizi ifade eden Erkek; "Umarım bu dönem bir an önce sonlanır ama pandemi dönemi gösterdi ki kral çıplak. Bugün devleti yöneten saray hükümetinin ne kadar acz içinde olduğunu artık millet görüyor ama bu dönemde bizim belediyelerimiz belde, ilçe, il, büyükşehir gerçekten tam bir destan yazdılar. Covid`in tespit edildiği 11 Mart 2020 gününden bugüne tüm belediyelerimizin yaptığı sosyal yardımları paylaşacağım... 11 Mart 2020 tarihinden bugüne tam 4 milyon 300 bin haneye belediyelerimiz yardım yapmış. Bu 10 milyonun üzerinde insana dokunmak demek. 1 milyon 200 bin haneye nakdi yardım yapmış belediyelerimiz. Daha çok var... Dezenfektanı, maskesi, sokağa çıkmanın yasak olduğu dönemlerde ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek... Buralara girmiyorum ama 11 Mart 2020`den bugüne yapılan yardımların toplamı 2 milyar, lira eski parayla 2 katrilyon. Bugün devleti yöneten saray hükümetinin 2 milyona yakın esnafımıza ki aileleri ile birlikte 10 milyona yakın bir rakam, işte yapabildiği karşılıksız yardım 4 milyar. Büyükşehir belediyelerimiz askıda fatura uygulamasıyla 513 bin fatura ödenmesini sağlamış, resmi parayla 52 milyon lira. Belediyelerimiz çok önemli işlere imza atmış. Neden? İsrafa son verdikleri için. Neden? Sosyal, halkçı, dürüst, şeffaf belediyeciliği hayata geçirdikleri, uyguladıkları için. Önümüzdeki dönem de biliyorsunuz bizim son olağan kurultayımızda genel başkanımızın açıkladığı ikinci yüzyıla çağrı beyannamesi oy birliği ile kabul edildi. Bu beyanname bizim yol haritamız oldu, bizim rehberimiz..."
"İlk seçimde Millet İttifakı iktidar olacak"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, konuşmasının devamında şunları söyledi; "Pandemi döneminde gördük ki belediyelerimiz inanılmaz hukuksuz bir biçimde merkezi yönetim tarafından engellendi. Merkezi yönetim resmen vatandaşın aleyhine çalıştı. Yapılması gereken merkezi yönetimin kapasitesiyle yerel yönetimlerin halka doğrudan ulaşabilme kapasitesini birleştirmek ve çok daha etkin hizmet götürebilmekti. Buna rağmen belediyelerimiz üzerine düşeni yaptı. İkinci yüzyıla çağrı beyannamemiz ışığında tüm çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlk seçimde Millet İttifakı iktidar olacak. Seçim yılsonunda mı olur, önümüzdeki yıl mı olur, zamanında mı olur? Bir an önce olması gerekir. Çünkü her geçen gün vatandaşın aleyhine işliyor. Dünyada hem dövizin, hem enflasyonun, hem işsizliğin, hem yoksulluğun, hem faizlerin aynı anda hep birlikte yükseldiği başka bir ülke yok. Böyle bir tabloyu Türkiye`ye yaşatıyorlar." 
"Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız"
"Seçim ne zaman olursa olsun ilk seçimde Millet İttifakı iktidar olacak ve dört ayaklı bir stratejiyle bütün sorunlarımıza ivedi çözümler getireceğiz. Bu dört ayağın birinci ayağı `demokratik hukuk devleti`, ikinci ayağı `üretim`, üçüncü ayağı `güçlü sosyal devlet`, dördüncü ayağı `sürdürebilirlik`. Bütün çalışmalarımızı tamamladık. İlk bir haftada yapacaklarımız, ilk bir ayda yapacaklarımız, ilk altı ayda yapacaklarımız... Hepsi çok ciddi kadrolar, uzmanlar tarafından hazırlandı. Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadrolarıyla, örgütleriyle, yerel yönetimleriyle, genel merkeziyle bir bütün halinde yarın seçim olacakmış gibi hazır ve ilk seçimde iktidar olacağız. Bu tabloya bir son vereceğiz. Çocuklarımızın, torunlarımız geleceği için Millet İttifakı olarak yapacağımız daha çok iş var, güzel günler yakın. Cumhuriyetimizin birinci yüzyılını tamamlıyoruz ama hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu birinci yüzyılda en büyük devrimdir Cumhuriyet. Çok önemli devrimlere, reformlara, işlere imza atıldı. Ama maalesef cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıramadık. İşte onun için bu seçimde iktidar olacağız ve cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başında mutlaka ve mutlaka cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız."
(Atakan Alkış) 
Paylaş