havadurum

Önder'den CHP'ye ağır eleştiriler

2089
CHP`de 40 yıldır çeşitli kademelerde görev yapan, Eski CHP İl ve Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder bağımsız aday olarak girdiği İl Genel Meclisi seçimlerinde tüm AK Parti`liler ile MHP`lilerin oyunu alarak İl Genel Meclisi Başkanı seçilmiş ve ertesi gün Ankara`ya giderek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın rozet takmasının ardından AK Parti saflarına katılmıştı. İki haftalık sessizliğini koruyan Nejat Önder, dün basın mensuplarının karşısına çıktı. Neden CHP`den ayrıldığını ve niçin AK Parti`ye katıldığını açıklamak amacıyla toplantıyı düzenlediğini belirten Önder, CHP`ye, CHP`lilere ve CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu`na ağır eleştirilerde bulundu. AK Parti İl Yönetimi`nin de bulunduğu toplantıda konuşan Önder şunları söyledi; "Neden CHP`den ayrıldığımı, niçin AK Partiye katıldığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın rozetimi taktıktan sonra gelen tebriklere teşekkür ediyor, hakaretlere, iftiralara ve yalanlara başvuranların da sözlerimi dikkatle dinlemelerini rica ediyorum. Değerli Katılımcılar, Ben; CHP`nin 40 yıl üyeliğini, 4 dönem Merkez İlçe Başkanlığını, 1 dönem İl Başkanlığını, 2 yıldır da İl Genel Meclisi Üyeliğini yapmış bir kişiyim. Bugünki CHP`nin DNA`sını, yöneticilerinin gizli ajandasını, bana hakaret edenlerden çok daha iyi bilen biriyim. Altını çizerek ve net bir şekilde söylüyorum; CHP`yi yönetenleri az bilen, CHP`de kalır, benim kadar bilen ise AK Partiye katılır. CHP`den istifa ettim. Fakat sadece ben değil, CHP`de kurucu değerlerinden istifa etmedi mi? Size ironik bir şey söyleyeyim. Atatürk`ün fotoğraflarına bakınız. Sofrasında ekmek göremezsiniz. Şimdi cevabı belli bir soruyu soruyorum. Atatürk`ün ekmeğini kim yiyor?
"Sadece paranın üzerindeki Atatürk`e aşıktır"
"Evet, Atatürk 1923 CHP`sinin kurucusudur. Ama, 2021 CHP`sinin ise maalesef oy devşirmek için kullandığıdır. Atatürk, bugün kabrinden çıksa, böyle bir CHP`ye emin olun girmezdi. Varsayalım girse, fikirlerinden dolayı disipline verilir, derhal ihraç edilirdi. Sıkıştıklarında sarıldıkları lider, Halkı aldatmak için kullandıkları maske Atatürk`tür. Kemiklerini sızlattıkları, Atatürk`tür. Onlar Atatürk`ün ilkelerine değil, sadece ve sadece paranın üzerindeki Atatürk`e aşıktır. HP`nin Koca Çınar olduğunu söyleyen başındakiler, Çınarın dalını, budağını kesmiş, İçini çürütmüş, budaya budaya onu kuru bir dala çevirmiştir."

"Liyakat, hoşgörü ve emek yok sayılmıştır"
"CHP; Altı oku, kendi siyasi ikballeri uğruna, birbirine saplayan zihniyetlerle dolmuştur. Yeni CHP`de Kemalist ve ulusalcılar COVİD 19 virüsünden daha tehlikeli görülerek dışlanmış ve kenara atılmıştır. Liyakat, hoşgörü ve emek yok sayılmıştır. Milletimizin değerleri yok sayılmış, göbeğini kaşıyan adam diyerek küçük görülmüştür. Bu sebeplerdir ki 1978 yılından beri aziz milletimiz, CHP`li bir genel başkana ülke yönetimini teslim etmemiştir. Yaşı 42`nin altında olanlar CHP`li bir Başbakan yüzü görmemiştir."
"Bizans oyunları, CHP`de oynanan oyunlar yanında acemi kalmaktadır"
"CHP`yi yönetenler; bırakın iktidar için alternatif üretmeyi, bizleri doğru bir muhalefete bile muhtaç bırakmıştır. Ülkeyi güçlendirmek gibi bir kaygıları olmayanların, tek işleri ayak oyunları oynamaktır. Bizans oyunları, CHP`de oynanan oyunlar yanında acemi kalmaktadır. Brezilya dizileri, CHP`de çevrilen filmler yanında amatör kalmaktadır. Değerli Katılımcılar, Gündem yaratan değil, gündeme takılan, otuz yıllık eskimiş bir parti programıyla, demokratik olmayan bir tüzükle yönetilen CHP, koltuklarını utanmazların, arsızların işgaline kaptırmıştır. Haç taşıyıp, hacı görünmeye çalışan onlardır. Gavur diye öldürüp, şehit diye namaz kıldıran onlardır. Partililerini seçimden seçime hatırlayan onlardır. Koltukları kaptıktan sonra, seçmeninin yüzüne bile bakmazlar. Sabah ettiği yemini, akşam olmadan bozarlar. Bu Pandemi sürecinde bile fırsat kollayan, bu günleri utanmadan siyasi ranta çevirmek isteyen, akla ziyan, vicdana isyan bir şekilde zavallılık içindedirler. Umutları tazelemeyen, basiretsiz, beceriksiz, projesiz, vizyonsuz, misyonsuz olanlar onlardır."

"Parti içi demokrasiyi yok etti. Tek adamlık kurdu"
"Hatırlayın. Yandaş basın ile şakşakçı CHP medyası, `Yeni CHP` söylemiyle, üstelik bir gecede, FETO ile iş tutarak, kaset operasyonuyla, `Güya Halk Adamı, Memur Kemal, Sözde Gandhi Kemal` sloganlarıyla Kemal Kılıçdaroğlu`nu, kötü tasarlanmış proje bir genel başkan olarak halka servis etti. Öyle bir genel başkan ki, geçen zaman içinde; Parti içi demokrasiyi yok etti. Tek adamlık kurdu. Cumhurbaşkanlığına aday olamadı. Başarısızlığına rağmen 12 yıldır da koltuğunu bırakmadı. Çıkardıkları cumhurbaşkanı adayına `Gel bakalım buraya`, Üyelerine ise `tıpış tıpış sandığa` diyebildi. Türkiye`nin talihsizliği; başarısız, basiretsiz ve çözüm üretemeyen bir muhalefettir. Türkiye`nin talihi ise Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarıdır. Lütfen düşünün. İki halk oylaması, üç genel seçim, iki yerel seçim, bir cumhurbaşkanlığı seçimi... Ve sürekli bir yenilgi. CHP`nin önce cumhurbaşkanı adayı gösterilmiş, sonra da dışlanmış bir şahsiyetinin dediği gibi; Yenmiş seni. Her seçimde yenmiş. Çıkmışsın yenmiş. Çıkmışsın yenmiş. Yenmiş de yenmiş. Yenmiş de yenmiş."
"Çok rahatsız olduğum bir konuya değinmek istiyorum"
 "Sayın Cumhurbaşkanımız, okuduğu bir şiirde diyor ya `Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.` Evet ortada `yenilgi üzerine yenilgi` varsa Kılıçdaroğlu ve avanesinindir. "Büyüyen bir zafer" varsa o da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Aziz Milletimizin zaferidir. Teşbihte hata olmaz. Partisine kaybettiren Kemal Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün şoförüdür... Kaptanlığındaki otobüs, durmadan kazalar yapmış, sık sık yolda kalmıştır. Şoför ise sadece muavini değiştirerek yola devam etmiştir. Buna rağmen, birileri işlerine geldiği için, ne art arda gelen yenilgilerden, ne Kılıçdaroğlu`ndan, ne de proje üretmeyen yönetiminden rahatsız olmamıştır. Lakin halk, şoförün ceza puanını yükseltmiş, alarm zilleri çoktan çalmıştır... Değerli Dinleyenler, Çok rahatsız olduğum bir konuya da değinmek istiyorum. O da, seçmenini her fırsatta Atatürk`le kandırıp, terör örgütü mensuplarının cenaze ve taziyelerinde boy gösterilmesidir..."
 
"Bizim para yediğimiz iddiasında bulunanlar..."
"Merak ediyorum. Bize AK Parti`ye geçti diye ağız dolusu hakaret edenler, Şehitler diyarı Çanakkale`nin Esenler Mahallesinde, Teröristbaşı Apo ve PKK bayrakları altında Nevruz kutlayanlar için de esip gürlemişler midir? Sözde Nevruz ateşi yakanlara, özde CHP`nin altı ok ilkesini ateşe atanlara, aynı şekilde davranmışlar mıdır? Şurası bir gerçek ki vatan sevgimizin zekatını versek sizden bile vatansever olur. Bilinsin istiyorum. Bizim para yediğimiz iddiasında bulunanlar, bilsinler ki Ak Parti beni davet etmemiştir. Ben Ak Parti`ye geçtim. Para yemedim, ama çok şükür ki HDP Barajı geçti diye Cumhuriyet Meydanında şükür pilavı dağıtanların tasından da yemedim. CHP ağababalarının yaptığı gibi milletimizin hakkını da yemedim. Ne yediğimi merak ediyorlarsa söyleyeyim: Katılım töreni sonrası cumhurbaşkanımızın sofrasında ikram ettiği sarmadan yedim."
 
"Kılıçdaroğlu`nu önce seçmenlerinin vicdanına, sonra da Allah`a havale ediyorum"
"Düşünülmesini istiyorum. AK Parti`ye üye olmak istediğim ve olduğum için hakaretler edenler, `Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok.` diyen bir genel başkan yardımcısını, partileri için sakıncalı görmüşler midir? PKK uzantısı HDP sevicileriyle, gizli kapılar ardında, kucak kucağa pazarlıklarından memnunlar mıdır? Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var hakkı hakikati konuşamazlar. Çanakkale nasıl geçilmediyse, Sayın Cumhurbaşkanımız ve aziz milletimiz sayesinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da FETÖ yardakçılarına, PKK uzantısı HDP şakşakçılarına ne Çanakkale`de ne de Türkiye`de geçit verilmeyecektir. Bu vesileyle; Çanakkale için en önemli, Türkiye için en anlamlı gün olan, Çanakkale Geçilmez efsanesinin yazıldığı 18 Mart gününe özel bir anlam yükleyen, şehitliklerimize gereken özeni gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a şükranlarımı arz ediyorum. Bununla birlikte, 12 yıldır, bir kez dahi olsun Çanakkale törenlerine katılmayan Kemal Kılıçdaroğlu`nu ise önce seçmenlerinin vicdanına, sonra da Allah`a havale ediyorum."
"AK Parti`nin bir neferi olarak çalışmaya başladım"
"Değerli Katılımcılar, İşte bu sebepler ve neticeler sonucu, 40 yıl emek harcadığım CHP`den ulusalcı, milliyetçi, Atatürkçü kimliğimle istifa ettim. Biliyoruz ki milletin kalbinde ve vicdanında 18 seneyi aşkın süredir taht kuran; milletin sorunlarını bilen, bu sorunları çözme iradesine sahip olan, asla "mış" gibi yapmayan, ne yapacaksa onu söyleyen, söylediklerini, söz verdiklerini yapan, dik duruşun, tevazuunun ve istikrarlı Türkiye`nin garantisi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yol yürümeye, AK Parti`nin bir neferi olarak çalışmaya başladım. Siyasette dün olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da yatlarda, katlarda, kotralarda değil, kapalı kapılar ardında ve makam odalarında değil, Çanakkale`nin en ücra köylerinin tozunu toprağını yutarak, yağmurunda ıslanıp, soğuğunda üşüyerek, Ev ev, kapı kapı çalışmaya devam edeceğiz. Hamaset ve popülist anlayışla değil vatandaşın derdiyle dertleneceğiz. Atalarımızın da dediği gibi `tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz` O yüzden ömrünü bu memlekete adamış, tevazudan asla ödün vermemiş, lokmasını dahi paylaşmaktan hayıflanmayan Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın da yüzünü kara çıkartmamak adına, il ve ilçe teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımızla AK Partiye üye olmuş-olmamış bu davaya gönül vermiş her bir ferdimiz ile omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz..."
 
"Durmak yok yola devam"
"İl Genel Meclis Başkanlığı görevimde de başta İl Başkanımız Sayın Naim Makas, Çanakkale`mizin şansı değerli Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan, milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu, tüm parti teşkilatlarımızın katkılarıyla Çanakkale için Çanakkalelilere ve milletimize layık çok büyük işlere imza atacağız. Değerli İl Genel Meclis Üyelerimiz ile birlikte, devletimizin ve hükümetimizin destekleriyle, güçlü Türkiye`nin büyümesine Çanakkale İl Genel Meclisindeki çalışmalarımızla omuz vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hizmet yolunda, memleket için, güçlü bir Türkiye, güçlü bir Çanakkale için durmak yok yola devam..."
(Atakan Alkış) 
Paylaş