havadurum

Ayvacık’ta Jeotermal OSB ön talep almaya başladı

 Çanakkale Ayvacık Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi (TDİOSB), yatırımcı taleplerini almaya başladı.

2147

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, tarıma dayalı ihtisas sera (jeotermal kaynaklı) organize sanayi bölgesi olan Çanakkale Ayvacık TDİOSB, yatırımcı taleplerini almaya hazır hale geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tüzel kişilik kazandırdığı bu bölge, modern teknolojiye dayalı sera alanları ve sanayi tesisleri için özel olarak tasarlandı ve yatırımcı taleplerini toplamaya başladı.

Ön talep

Çanakkale Ayvacık TDİOSB Müteşebbis Heyetinin aldığı karar doğrultusunda, 15 Nisan 2024 - 14 Haziran 2024 tarihleri arasında ön talep toplama süreci başlamıştır. Yatırım yapmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin başvuru talepleri istenilen belgeler ile Çanakkale Ayvacık TDİOSB Bölge Müdürlüğü'ne yapılacaktır.

Toplam büyüklük; 2 milyon 423 bin 625 metrekare

Ayvacık ilçe sınırlarımız içerisinde yer alan organize sanayi bölgesi toplam büyüklüğü 2 milyon 423 bin 625 metrekare olup, örtü altı bitkisel üretim için modern teknolojik seraların kurulmasını hedeflenmektedir. Bunun yanında ihtisas konusuna uygun sanayi tesisleri için parseller ayrılarak üretime destek verilmiştir. Sanayi bölgesinde yapılacak olan seralar için en az 10.000 m2, ihtisas sanayi parselleri içinde en az 3000 m2 olarak yer aldı. Yatırımcılar, yatırım yapacakları parsel sayıları ve büyüklükleriyle ilgili müteşebbis heyeti tarafından yapılacak değişikliklere hak sahibidirler.

İdari ve sosyal hizmet, teknik ve altyapı alanları

Çanakkale Ayvacık TDİOSB içinde yer alacak olan, idari ve sosyal hizmet alanları, teknik altyapı alanları, tır parkı ve eğitim alanları da tamamlanarak, tüm parsellerin başına yol, sera ısıtma hattı, atıksu, içme suyu, sulama ve kullanma suyu, yağmur suyu drenaj hattı, doğalgaz, elektrik, telekom ve internet bağlantıları getirilerek yatırımcılara hazır bir şekilde teslim edilecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş