yandexmetrikacounter
Ayvacık’ta "Türkiye’nin Gücü" Toprakla Bulu | Çanakkale Olay

Ayvacık’ta "Türkiye’nin Gücü" Toprakla Buluştu: 1500 Fidan Dikildi!

21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Ayvacık’ta düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Mustafa Karali’nin katılımıyla yüzlerce fidan geleceğe nefes olmak üzere toprakla buluşturuldu.

182

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" büyük bir coşkuyla kutlandı. "Türkiye’nin Gücü Orman" temasıyla düzenlenen program kapsamında, ilçenin yeşil dokusunu güçlendirecek yüzlerce fidan doğaya kazandırıldı. Ümmühan Mahallesi Sarıçayır mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Ayvacık Kaymakamı Mustafa Karali, protokol üyeleri, orman personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

120126_wuciwug_0637f8ef_ayvacik-ta-turk.jpeg

Geleceğe 1500 yeni nefes

Etkinlik boyunca doğaya olan hassasiyet ön plandaydı. Sarıçayır mevkiindeki ağaçlandırma sahasında; 1300 adet fıstık çamı ve 200 adet servi fidanı protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından tek tek dikilerek can suları verildi. Toplamda 1500 fidanın toprakla buluştuğu alan, ilçenin yeni yeşil koridorlarından biri olacak.

120126_wuciwug_53ea49a3_ayvacik-ta-turk.jpeg

Kaymakam Karali’den teşekkür

Fidan dikiminin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Mustafa Karali, ormanların bir ülkenin en büyük zenginliği ve gücü olduğunu vurguladı. Karali, programın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti; “Kaymakamımız Sn. Mustafa Karali, programın hazırlanmasında emeği geçen Orman İşletme Müdürü Sn. Nurullah Karagöl’e, tüm personele ve katılımcılara teşekkür etti.”

Program, fidan dikim alanında çekilen hatıra fotoğrafları ve doğanın korunmasına yönelik verilen mesajlarla sona erdi.

120126_wuciwug_d133b7be_ayvacik-ta-turk.jpeg

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş