yandexmetrikacounter
Başkan Özcan’dan Oda Başkanı Dündar’a Sert | Çanakkale Olay

Başkan Özcan’dan Oda Başkanı Dündar’a Sert Tepki: “Ahilikte destur bilmeyenleri takip ediniz”

Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Madeni İşler ve Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Dündar’ın sosyal medyadan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, federasyon başkanları ile oda başkanlarına yönelik yorumlarına yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi. Özcan, Dündar’ın Ahilik teşkilatına zarar verdiğini söyledi.

523

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Çanakkale Madeni İşler ve Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Dündar’ı sert sözlerle eleştirdi. Özcan, “Bin yıllık Ahilik teşkilatımızda edebi, desturu bilmeyen, teşkilatımıza zarar verenleri lütfen takip ediniz” ifadelerini kullandı.

108388_wuciwug_9445336e_baskan-ozcan-da.jpeg

“Siyaset yapma, hizmet et. Hakaret etmekle hizmet olmaz. Bekle bizi.”

Birlik Başkanı Ünal Özcan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Özcan; "Eleştiri bizim baş tacımızdır. Ders alırız, eksiklerimizi görürüz. Ama bin yıllık Ahilik teşkilatımızda edebi, desturu bilmeyen, bu teşkilatımıza zarar verenleri lütfen takip ediniz. Kimdir bu? Çanakkale Madeni İşler ve Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Dündar. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanımıza, iki buçuk milyon esnafımıza, seçimle göreve gelmiş temsilcimize, ilimize gelen 72 birlik başkanına, 9 federasyon başkanına ve Çanakkale’deki 28 oda başkanına yaptığı saygısızlığı, hakareti, terbiyesizliği görün. Hayatım boyunca hiçbir şeye ‘olmaz’ demedim, daima sahip çıktım. Dün bana sahip çıkanlara, bugün ben sahip çıkıyorum. Dün bana ihtiyacı olanlara, bugün ben sahip çıkıyorum. Dik duruyorum. Hayırlı olsun inşallah. Unutmayın: Tarafsızsan bertaraf olursun. Siyaset yapıyorsan, siyaseten yok olursun. Bizim mesleki teşkilatlarımızda siyaset olmaz. “Ben siyaseten adayım, tarafım” diyorsan, bizde yoksun” dedi.

“Sanayide siyaset yapan başkan hiçbir şekilde başarılı olamaz”

Özcan açıklamasına şu iadeleri kullanarak devam etti. Başkan Özcan; “Sanayide siyaset yapan başkan hiçbir şekilde başarılı olamaz. Görevde bulunduğun sekiz yılda ne yaptın? Tüm ülke esnaf ve sanatkâr teşkilatlarına yaptığın hakaretin hesabını sormak şeref sözümüzdür. Siyaset yapma, hizmet et. Hakaret etmekle hizmet olmaz. Bekle bizi. Saygılarımla.” ifadelerine yer vererek hayatı boyunca kendisine destek olanlara sahip çıktığını vurguladı. Özcan, esnaf teşkilatının onurunu korumanın kendileri için “şeref sözü” olduğunu dile getirdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş