Çanakkale Belediyesinden edinilen bilgiye göre Belediye ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) iş birliğiyle düzenlenen "Meteorolojik Kökenli Afetler ve Çanakkale Paneli", 23 Mart Pazartesi günü Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi.
Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele; Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak, kurum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Küresel ve Yerel Ölçekte Afet Riskleri
Çanakkale Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürü Kadri Faik Tetik’in moderatörlüğünü üstlendiği oturumda ilk sözü Erdinç Uslan aldı. "Dünya Üzerinde Meydana Gelen Meteorolojik Kökenli Afetler" başlıklı sunumunu yapan Uslan, küresel boyuttaki gelişmeler ve meteorolojik afetlerin karakteristik özellikleri hakkında teknik bilgiler paylaştı.
Ardından "Çanakkale'de Yaşanmış Meteorolojik Kökenli Afetler" sunumuyla kürsüye çıkan Prof. Dr. Emre Özelkan, kentin geçmişten günümüze afet kronolojisini verilerle aktardı. Özelkan, sunumunda özellikle orman ve doğal alanların korunması ile su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konularının hayati önem taşıdığını vurguladı.
"Su Kaynakları Acil Olarak Çeşitlendirilmeli"
“Çanakkale'de Su Sorunu” başlıklı sunumu gerçekleştiren Prof. Dr. Emin U. Ulugergerli, bölgenin su yönetimi ve karşı karşıya olduğu risklere değindi. Ulugergerli, Çanakkale merkezinin tek su kaynağının Atikhisar Barajı olduğuna dikkat çekerek; mevcut kaynağın korunmasının yanı sıra su arzında güvenliğin sağlanması için kaynakların acil olarak çeşitlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Panel, yapılan değerlendirmelerin ve kapanış konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
(HABER MERKEZİ)