yandexmetrikacounter
Çanakkale’de Sıcaklıklar 23 Dereceye Çıkıyo | Çanakkale Olay

Çanakkale’de Sıcaklıklar 23 Dereceye Çıkıyor

Meteoroloji’den alınan son verilere göre Çanakkale’de 9 Mayıs Cumartesi günü güneşli ve ılık bir hava bekleniyor. Gün içinde en yüksek sıcaklığın 23 dereceye kadar yükseleceği tahmin edilirken, akşam saatlerinde nem oranının artmasıyla serin bir hava etkili olacak.

175

Bahar mevsiminin tadını çıkaran Çanakkale’de, hafta sonu planı yapan vatandaşları sevindirecek haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre, 9 Mayıs Cumartesi günü il genelinde yağış beklenmezken, sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

Gün içinde sıcaklık değişimi

Cumartesi günü Çanakkale’de termometreler en düşük 16, en yüksek ise 23 dereceyi gösterecek. Saatlik bazda hava durumu detayları ise şu şekilde.

Sabah Saatleri (06.00 - 12.00): Güne 19 dereceyle başlayacak olan Çanakkale’de, öğle saatlerine doğru sıcaklık hızla yükselerek 22 dereceye ulaşacak.

Öğle ve İkindi (12.00 - 18.00): Günün en sıcak saatleri olan bu dilimde sıcaklık 23 dereceyi görecek. Nem oranının %50’lerde seyretmesiyle ferah bir hava hakim olacak.

Akşam ve Gece (18.00 - 24.00): Güneşin batışıyla birlikte sıcaklıklar 17-18 derece seviyelerine gerileyecek. Gece saatlerinde nem oranının %77’ye kadar çıkmasıyla hissedilen serinlik artacak.

Rüzgar ve nem dengesi

Rüzgarın gün genelinde ortalama 21 km/sa hızla esmesi bekleniyor. Özellikle sahil kesimlerinde etkili olacak rüzgar, sıcak havayı dengelerken deniz ulaşımında herhangi bir olumsuzluk öngörülmüyor. Nem oranının gündüz en düşük %47, gece ise en yüksek %75 seviyelerinde olması tahmin ediliyor.

Geçmiş yılların ortalamasında bir Cumartesi

Geçmiş yılların (1991-2020) verilerine bakıldığında, 9 Mayıs tarihinde Çanakkale’de ortalama en yüksek sıcaklık 21 derece olarak kaydedilmişti. Bu yılki 23 derecelik tahmin, sıcaklıkların ortalamanın bir tık üzerinde, tam bir bahar tadında geçeceğine işaret ediyor. Uzmanlar, gün içindeki sıcaklık farkı nedeniyle vatandaşların "katmanlı giyinme" yöntemini tercih etmelerini ve akşam saatlerindeki serinliğe karşı hazırlıklı olmalarını öneriyorlar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş