havadurum

Çanakkale'deki bot faciasında arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında, 15 Mart’ta meydana gelen ve düzensiz göçmenleri taşıyan bir botun alabora olması sonucu kaybolan kişileri arama kurtarma faaliyetleri, 12. gününde de karadan, denizden ve havadan sürdürülüyor.

618

Olay, 15 Mart sabahı saat 08.07 civarında gerçekleşti. Eceabat ilçesinin Büyük Kemikli Burnu yakınlarından hareket eden ve yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Semadirek Adası’na geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot, kıyıdan 8 mil uzaklıkta poyraz fırtınasının etkisiyle devrildi ve battı. Bot içerisinde bulunan iki göçmen, kendi çabalarıyla karaya ulaşmayı başardı ve durumu Sahil Güvenlik ekiplerine iletti. Gelen ihbar üzerine, bölgeye çok sayıda hava, deniz ve kara aracı yönlendirildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin ve bireylerin çabaları sonucunda, toplamda dört düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı, yedi çocuk dahil olmak üzere toplam yirmi üç düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Botun battığı yerdeki arama kurtarma çalışmaları, denizden, havadan ve karadan 12. gününde de devam etmektedir.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 12. gününde olduğu ve “Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma faaliyetlerinin, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı’nın koordinasyonunda; AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatlarının iş birliğiyle denizden, havadan ve karadan devam ettiği” ifade edildi.

(İHA)
Paylaş