yandexmetrikacounter
Çanakkale Valiliğinden taşkın uyarısı | Çanakkale Olay

Çanakkale Valiliğinden taşkın uyarısı

Çanakkale Valiliği, kent genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle Atikhisar Barajı doluluk oranının yüzde 100 seviyesine ulaştığını belirterek, Sarıçay yatağı çevresindeki yerleşimler, araç ve tekneler için taşkın riski bulunduğunu belirterek; vatandaşları uyardı.

151

Çanakkale Valiliği, Atatürk Mahallesi başta olmak üzere Sarıçay yatağı çevresindeki yerleşimlerde yaşayan, dere kenarında park halinde araçları bulunan ve tekne sahipleri için taşkın uyarısı yayınladı.

Valilikten yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“İlimizde etkili olan yağışlar nedeniyle Atikhisar Barajı’nda doluluk oranı %100 seviyesine ulaşmış ve baraj savak kotuna erişilmiştir. Atikhisar Barajından önümüzdeki saatlerde fazla su savaklanarak Sarıçay üzerinden denize deşarj olacaktır.

Yarın öğle saatlerine kadar sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle başta Atatürk Mahallesi olmak üzere Sarıçay yatağı çevresindeki yerleşimler, dere kenarına park edilen araçlar ve tekneler için taşkın riski bulunmaktadır.

Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması adına vatandaşlarımızın ve balıkçılarımızın Sarıçay çevresinden ve dere yataklarından uzak durmaları, araçlarını bölgeden çekmeleri ve gerekli tüm tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş