Meteorolojik değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi’nde, özellikle Çanakkale çevresinde fırtınamsı rüzgâr bekleniyor. Kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen rüzgârın 3 ila 5 kuvvetinde, yer yer 6 kuvvetine ulaşacağı tahmin ediliyor.
Bölgede hava parçalı ve çok bulutlu olurken, Marmara’nın doğu kesimlerinde yağışlı hava etkili olacak. Çanakkale’de görüş mesafesinin genel olarak iyi, yağış anlarında ise orta seviyeye düşmesi öngörülüyor.
Denizlerde dalga boyunun 1 ila 2 metre arasında olacağı belirtilirken, özellikle küçük tekne ve balıkçıların dikkatli olması istendi. Yetkililer, rüzgârın zaman zaman etkisini artırabileceğine dikkat çekerek denizciler ve kıyı kesimlerinde bulunan vatandaşlar için tedbir çağrısında bulundu.
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.