havadurum

CHP’li Tutak “Sorunların çözümü konusunda bahane üretmeyeceğiz”

Çanakkale’de yerel seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Aday Adayı Ülkü Şimşek Tutak, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda açıklamalara yer verdi.

1786

Çanakkale’de yerel seçim heyecanı hız kesmeden sürüyor. Kepez Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu duyuran Ülkü Şimşek Tutak CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu. Kepez’in sorunlarına yer veren Tutak, kentin sorunlarını çözmek için bütün paydaşlarla bir arada çalışılması gerektiğini dile getirdi. Tutak’ın adaylık açıklamasında CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katılım sağladı.

“Halk için çözümler üreteceğiz”

Daha önce 2019 yılındaki yerel seçimlerde Kepez Belediye Meclis Üyeliğine aday olarak seçilen Ülkü Şimşek Tutak, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği açıklamada “Ben her kademede görev aldım. 30 yıllık belediyecilik tecrübemin yanında 2019 yılındaki yerel seçimlerde Kepez Belediye Meclis Üyeliğine aday oldum ve seçildim. Önümüzdeki süreçte aday olup, Belediye Başkanı olarak seçildiğim takdirde sizlerle daha yakından tanışacağız. Sevgili yol arkadaşlarım, Kepez hızla göç alan, nüfusu son beş yılda iki katına çıkan bir kent. Su aboneliği sayıları bile 9 binden 20 bine çıkmış durumda. Hızla büyüyen Kepez’in sorunları da hızla büyümüştür. Kepez’in sorunlarını çözmek için öngörülebilir, gerçekçi bir programla yola çıktık. ‘Kervan yolda dizilir’ mantığıyla çalışılamayacağını, kentin bütün paydaşlarıyla doğrudan katılımıyla en kısa sürede çözüleceğini biliyoruz. Sorunların çözümü konusunda bahane üretmeyeceğiz. Liyakat sahibi kişilerle, akla uygun, kalıcı çözümler üreteceğiz. Rant için değil, halk için çözümler üreteceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Sorunlar sahada çözülüyor”

Sorunların masa başında değil sahada çözüleceğini dile getiren Tutak “Hem İstanbul’da hem Kepez’de yerel seçim tecrübelerim bana sorunların masa başında değil, sahada çözüleceğini gösterdi. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında kadınların, gençlerin özgürce yaşayabileceği bir kent yapacağız. Atatürk’ün başlattığı Cumhuriyet devrimlerini, laikliğin ve bilimin ışığında büyüterek bu yolda yürüyeceğiz. Partimizde başlayan değişim hareketi geleceğe dair umutlarımızı arttırdı. Bu umutlar, kadınların önemli bir rol oynayacağı gelecek vizyonunu beraberinde getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.’ Geleceğin en güzel şekilde şekillendirilmesinde kadınların güçlendirilmesiyle liderlik rollerinde aktif olarak yer almaları büyük bir önem taşır. Bu doğrultuda kadınlara daha fazla fırsat tanıyarak eğitim ve kariyer olanaklarını arttırarak cinsiyet eşitliği ilkesini güçlendirerek, kadınların ve gençlerin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için kararlı bir ilke içerisinde olacağız” sözlerini kullandı.

“Geleceğe dönüş bir kent inşa edeceğiz”

Kepez’de yer alan su sorununa değinen ve bunun bir liderlik sorunu olduğunu belirten CHP’li Tutak “Ben ve ekip arkadaşlarım, Kepezlilerin sorunlarını çözmek ve üzerine güzellik eklemek için yola çıktık. Kepez’in su sorununun çözümü liderlik sorunudur. Su, insan hakkıdır. Bu sorun yalnızca Kepez Belediyesi’nin sorunu değildir. Bu sorun milletvekillerinin, Çanakkale Belediyesi’nin sorunudur. Bu sorun Çanakkale Valiliği’nin, Devlet Su İşleri’nin sorunudur. Bizler sorunu çözecek liderlik iradesine sahip bir kadroyla ilerliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okunun gösterdiği yolda halkçı, sosyal belediyecilik anlayışıyla hep birlikte eşit, özgür, geleceğe dönük bir kent inşa edeceğiz” dedi.

(Esra Güller)

Paylaş