havadurum

Çocuklar için "Merhaba Sanat" projesi başlıyor

"Merhaba Sanat" projesi, 6 Şubat depremleri sonrası farklı kentlerden kente yerleşen ailelerin çocuklarını Çanakkaleli akranlarıyla buluşturacak. 

932

MAHAL Sanat, "Merhaba Sanat" projesi kapsamında çocuklarla bir araya gelerek ürettikleri sanat eserlerini sergilemeye hazırlanıyor. 20 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da gerçekleşecek olan sergi, psikososyal destek odaklı sanat atölyelerinin ürünlerini sanatseverlerle buluşturacak.

"Merhaba Sanat" projesi, 6 Şubat depremleri sonrası farklı kentlerden gelerek Çanakkale'ye yerleşen ailelerin çocuklarını kültürel etkinliklerle buluşturmayı amaçlıyor. Bu proje kapsamında, Troya Kültür Derneği liderliğinde Sabancı Vakfı'nın Hibe Programı desteğiyle hayata geçirilen atölyeler, çocukların sanatla tanışmalarını ve kentlerinin kültürel değerlerini keşfetmelerini sağlıyor.

Çanakkale'de yaşayan ve çalışan 35 sanatçı ve kültür çalışanı, İstanbul Sanatla Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen Sanat Temelli Psikososyal Destek eğitimlerine katıldı. Ardından, sanatçıların rehberliğinde resim, heykel, seramik, origami ve desen odaklı atölyeler gerçekleştirildi ve ailelerle birlikte kültür turları düzenlendi.

Projenin önemli bir parçası olan atölye ve etkinlikler, Çanakkale'nin çeşitli kültürel mekanlarında gerçekleşiyor. Sanatsever, Erdal Sezer Atölyesi, Bordo Bina, MAHAL/StudioMAHAL, ÇOMÜ MSSF Nedime Hanım Yerleşkesi, Korfmann Kütüphanesi, Alçıtepe ElaeusOlive ve İyi Bak Derneği, Troya Müzesi ve Ören Yeri, proje kapsamındaki etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

18 sanatçının yönlendirdiği atölyelerde, çocuklar doğal malzemeler ve geri dönüşüm ürünlerini kullanarak farklı sanat tekniklerini deneyimliyorlar. Bu çalışmalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk gelen 20-30 Nisan tarihleri arasında MAHAL Sanat'ta sergilenecek.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş