yandexmetrikacounter
ÇOMÜ’de Yeşil Kamu Alımları İçin Stratejik | Çanakkale Olay

ÇOMÜ’de Yeşil Kamu Alımları İçin Stratejik Adımlar Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ), “Yeşil Kamu Alımları İçin Stratejik Adımlar” çalışmaları çerçevesinde ilk toplantı düzenlendi. Üniversite, sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk hedefleri doğrultusunda kamu alımlarında yeşil uygulamaları hayata geçirmeyi planlıyor.

48

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde başlatılan “Yeşil Kamu Alımları İçin Stratejik Adımlar” çalışmaları ilk toplantıyla başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, ÇOMÜ Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi satın alma sorumluları ve Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü temsilcileri katıldı.

111415_wuciwug_0843f725_comu-de-yesil-k.jpeg

Toplantıda Doç. Dr. Erdal Eroğlu, “Yeşil Kamu Alımları İçin ÇOMÜ’de Stratejik Adımlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek, Avrupa Birliği’nin yeşil kamu alımları çerçevesi ve iyi uygulama örneklerini değerlendirdi. Sunumda, ÇOMÜ’nün Sürdürülebilir Üniversite vizyonu doğrultusunda kamu alımlarının çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik kriterlerine nasıl entegre edilebileceği tartışıldı.

Katılımcılar, enerji verimliliği, çevre dostu ürün tercihleri, yaşam döngüsü maliyeti analizi ve atık yönetimi gibi konularda fikir alışverişinde bulunarak üniversite çapında uygulanabilecek ortak bir strateji geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Toplantı sonunda, Yeşil Kamu Alımları Komisyonu kurulması, teknik şartnamelerde çevresel kriterlerin güçlendirilmesi ve yeşil tedarik süreçlerinin kurumsal politikalara entegre edilmesi yönünde mutabakata varıldı. ÇOMÜ’nün sadece eğitim ve araştırmada değil, kurumsal işleyişte de sürdürülebilir dönüşümü hedeflediğine dikkat çekilen toplantıda, yeşil kamu alımlarının üniversitenin karbon ayak izini azaltacağı, kaynak verimliliğini artıracağı ve çevresel sorumluluk bilincini güçlendireceği ifade edildi. Toplantının sonunda, daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlenerek somut eylem planlarının hazırlanması kararlaştırıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş