havadurum

Derbentbaşı Köyü'ne Yeni Bir Dönem: Muhtar Hüseyin Cura Göreve Başladı

Derbentbaşı Köyü, yeni muhtarı Hüseyin Cura önderliğinde, daha yaşanabilir ve güçlü bir geleceğe doğru adım atmaya hazırlanıyor.

942

Ezine'nin Derbentbaşı köyü, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeni bir döneme adım attı. Köyün eski Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Cura, emeklilik sonrası memleketi olan Derbentbaşı'na geri dönerek muhtarlık görevini üstlendi. Cura, yaklaşık 30 yıllık kamu hizmeti deneyimiyle köyüne geri döndüğünde, köylülerin büyük desteğini arkasına alarak yeni bir vizyonla harekete geçti.

Muhtarlık görevine başlamasıyla birlikte Cura, köy halkının güvenini boşa çıkarmamak adına yoğun bir çalışma temposuna girdiğini belirtiyor. Köyde acil ihtiyaçlar için 10 maddelik bir program hazırlayan Cura ve ekibi, köyün altyapısını güçlendirme, köy girişinin yeniden düzenlenmesi, kabristan girişi, köy kahvesi ve muhtarlık binasının yenilenmesi, yaşam standartlarını yükseltme ve sosyal alanları geliştirme amacıyla kolları sıvadı.

KÖY HALKININ YANINDA OLACAĞIM

Muhtarlık dönemi boyunca köy halkının yanında olacaklarını belirten Cura, "Hep yanınızda, hep hizmetinizde" sloganıyla yola çıktıklarını vurguluyor. Projeler arasında köyün içme suyu problemini çözme, köy girişinin düzenlenmesi, yolların yeniden düzenlenmesi, kamu alanlarının yenilenmesi ve gençler için spor alanları oluşturma gibi önemli adımlar bulunuyor.

"KÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ"

Cura, desteklerinden dolayı köy halkına teşekkür ederken, "Yükümüz ağır ama köy halkımızın desteğiyle bu sorumluluğun altından kalkacağımıza inanıyorum. Allah utandırmasın" ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş