havadurum

Edremit'te Atatürk'ün 90. Geliş Yıl Dönümü Coşkusu

Edremit, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 90. geliş yıl dönümünü görkemli bir törenle selamladı. Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda gerçekleşen etkinliklerde, katılımcılar Ata'nın anısını saygıyla andı, şiirlerle duygusal anlar yaşandı.

1092

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edremit’e gelişinin 90. yıl dönümü kutlandı. Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda gerçekleşen törene, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit 19. Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergül Fidan, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, daire müdürleri, STK temsilcileri ve Edremitliler katıldı.

Tören kapsamında, Kaymakam Odabaş, Garnizon Komutanı Ergül ve Belediye Başkanı Ertaş tarafından Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirlerin okunması duygusal anlara sahne oldu. Resmi törenin sona ermesinin ardından, Edremit Belediyesi Atatürk Kültür Evi'nde, Atatürk’ün Edremit ziyaretiyle ilgili fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı. Katılımcılar, Atatürk Kültür Evi'ni ziyaret ederek geçmişe olan bağlılıklarını pekiştirdiler.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, törenin ardından şunları dile getirdi: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Edremit’imize gelişinin 90. yıl dönümünü coşkuyla kutladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin milli birlik ve mücadelesi için can veren tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Atamızın aziz hatırasına ve devrimlerine sonsuza dek sahip çıkacağız” diyerek cümlesine son verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş