havadurum

Fatih Altaylı Kimdir? Fatih Altaylı'nın Hayatı, Eğitimi ve Kariyeri

Fatih Altaylı, Türk gazetecilik camiasının en tanınmış ve etkili isimlerinden biridir. Fatih Altaylı kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır gibi soruların cevapları için bu yazımızı okuyun. Fatih Altaylı’nın hayat hikayesi burada.

3989

Fatih Altaylı, Türk gazetecilik camiasının en tanınmış ve etkili isimlerinden biridir. Televizyon ve gazete alanlarında uzun yıllar çalışmış, birçok önemli program ve haberin altına imza atmıştır. Habertürk TV’de yayımlanan Teke Tek, Teke Tek Özel ve Teke Tek Bilim ile Bloomberg HT’de yayınlanan Bire Bir adlı programların sunuculuğunu yapmıştır. Ayrıca Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğini de yürütmüştür. Fatih Altaylı, eğitime katkılarından dolayı TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüllendirilmiştir. Bu yazımızda, Fatih Altaylı kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, hangi okullarda okumuştur, hangi gazete ve televizyonlarda çalışmıştır, hangi ödülleri almıştır gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. İşte Fatih Altaylı’nın hayat hikayesi...

Fatih Altaylı Kimdir?

Doğum Yeri ve Tarihi

Fatih Altaylı, 20 Eylül 1962 tarihinde Van’da doğmuştur. Aslen Vanlı olan Fatih Altaylı, Van Türklerindendir.

Eğitim Hayatı

Fatih Altaylı, ilkokul ve ortaokulu Van’da okumuştur. Lise eğitimini ise İstanbul’da bulunan Galatasaray Lisesi’nde tamamlamıştır. Galatasaray Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimine Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde başlamış ancak okulu bırakarak İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’na geçmiştir. Fakat bu okuldan da diplomasını almadan ayrılmıştır.

Gazetecilik Kariyeri

Fatih Altaylı, gazeteciliğe 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabiri olarak başlamıştır. Spor yazılarını zaman zaman köşesine taşımayı ihmal etmemiş olsa da, ilerleyen yıllarda siyaset üzerine yazdığı yazılarla tanınmıştır. 1986 yılında Güneş gazetesine geçmiş ve Gelişim Yayınları’nda yazı işleri müdürlüğü yapmıştır. Güneş gazetesinin 1992 yılında kapanmasıyla işsiz kalmıştır.

1993 yılında özel bir radyo olan Best FM’in kurucu kadrosu arasında yer almıştır. 1995 yılında Kanal D’ye geçmiş ve Teke Tek adlı siyaset programına başlamıştır. Teke Tek programı kısa sürede en çok izlenen siyaset programlarından biri haline gelmiş ve Kanal D, ATV ve Kanal 1’de yayınlanmıştır. Aynı dönemde Hürriyet gazetesinde de yazmaya başlamıştır.

1996 yılında Show TV’ye geçmiş ve bu kanalda radyo yayınları ve haber programları yapmıştır. Show TV’den ayrıldıktan sonra Kanal D’ye geri dönmüş ve Doğan Medya Grubu’nda çalışmaya başlamıştır. Hürriyet gazetesinde yazarlık yaparken aynı zamanda Radyo D’nin genel koordinatörlüğünü yapmıştır. 2002 yılında Kanal D’nin haber yayın yönetmenliğine atandı.

2005 yılında Doğan Medya Grubu’yla yollarını ayırmıştır. Sabah gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmıştır. TMSF’nin Sabah gazetesine ve ATV’ye el koymasıyla birlikte 2007 yılında istifa etmiştir. Bir süre kendi sitesinde yazılarına devam etmiş, 2008 yılında Kanal 1 televizyonu ana haber bültenini de sunmuştur.

2009 yılında Turgay Ciner’in kurduğu Habertürk gazetesine genel yayın yönetmeni olarak atandı. Habertürk TV’de Teke Tek, Teke Tek Özel ve Teke Tek Bilim ile Bloomberg HT’de Bire Bir adlı programları sunmaya devam etti. 29 Mart 2014 tarihinde Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğinden istifa etti. 16 Mayıs 2023 tarihinde ise Habertürk TV’den ayrıldı.

Ödülleri ve Başarıları

Fatih Altaylı, gazetecilik kariyeri boyunca birçok ödül ve başarıya imza atmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2006 yılında ortaklaşa verilen “Eğitime Katkı Onur Ödülü” sahibidir.

“Haydi Kızlar Okula”, “Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık” ve “Temiz İnternet” kampanyalarının mimarlarındandır.

Galatasaray Spor Kulübü’nde Mehmet Cansun yönetiminde ikinci başkanlık yapmıştır.23 6767 sicil numaralı Altaylı, 27 Nisan 2021’de Galatasaray Spor Kulübünden ihraç edilmiştir. Fatih Altaylı’nın ihraç kararı 17 Ekim 2021 tarihinde yapılan 2020 olağan genel kurul toplantısında çoğunluk üyelerin kararıyla iptal edilmiştir.

Fatih Altaylı, Türk gazeteciliğinin önemli isimlerinden biri olarak çalışmalarına devam etmektedir. Kendisi evli ve bir çocuk babasıdır. Karısı Hande Altaylı da başarılı bir romancıdır. Kızı Zeynep Altaylı ise 16 Nisan 2000 doğumludur. (Haber Merkezi)

Paylaş