Gelibolu Öğretmen Akademileri kapsamında yürütülen eğitim faaliyetlerinin 5. hafta programı, Gelibolu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Programın konuğu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Dönmez Polat oldu. Prof. Dr. Dönmez Polat, “21. Yüzyıl İnsanı Olmak: Kariyer ve Hayat Başarısı İçin Gerekli Değerler ve Beceriler” başlıklı sunumunda çağın gerektirdiği beceriler, bireysel farkındalık, yaşam boyu öğrenme ve değer temelli eğitim anlayışı üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Sunumda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hedefleri doğrultusunda insanı merkeze alan eğitim yaklaşımının önemi vurgulandı. Akademik gelişimin yanı sıra ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimin bütüncül şekilde ele alınması gerektiği ifade edilirken, öğretmen rehberliği ve güçlü aile yapısının bu süreçte belirleyici olduğu belirtildi.
Aile Yılı kapsamında yapılan değerlendirmelerde ise aile–okul iş birliğinin, bireyin karakter gelişimi ve toplumsal uyum açısından Türkiye Yüzyılı vizyonunun önemli unsurlarından biri olduğu dile getirildi.
Program sonunda İlçe Millî Eğitim Müdürü Kadir Aydın tarafından Prof. Dr. Dilek Dönmez Polat’a teşekkür belgesi takdim edildi. Aydın, Gelibolu Öğretmen Akademileri’nin öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sunan önemli bir eğitim platformu olduğunu ifade etti.
(ERHAN TAYLAN)