Toplantıda, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından yürütülen faaliyetler ile sahadaki güncel gelişmeler değerlendirildi. Gider, istişare kültürünün önemine vurgu yaparak yerel yönetimlerin deneyimi ile Ankara’daki karar alma süreçleri arasındaki uyuma dikkat çekti.
“Bizler, yerelin sesine kulak veren, merkezin imkânlarını sahaya taşıyan bir anlayışın temsilcileriyiz” diyen Gider, belediye başkanlarının sahadaki gayretlerinin önemli bir güç birliği oluşturduğunu söyledi. AK Parti’nin belediyecilik vizyonunun yalnızca büyükşehirlerde değil, ilçelerde ve beldelerde de kararlılıkla uygulandığını belirten Gider, “Millete hizmet için gelen her belediye başkanına kapımız sonuna kadar açıktır. Bizim ölçümüz rozet değil, hizmettir” ifadelerini kullandı.
Toplantıda altyapı, içme suyu, tarımsal kalkınma, çevre projeleri ve ulaşım yatırımları gibi konular masaya yatırıldı. Devam eden projelerin yanı sıra merkezi idareyle eşgüdümlü yürütülecek yeni yatırımlar da detaylandırıldı.
Ayrıca, belediyeler arasında iş birliği ve ortak proje geliştirme başlıkları görüşüldü. Bölgesel ölçekte birlikte hareket edilmesini sağlayacak yeni mekanizmalar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nun ev sahipliğinde Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Terzialan Belde Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Karabiga Belde Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Evreşe Belde Belediye Başkanı Hakkı Uysal, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk ve İl Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Çetin katıldı.
(HABER MERKEZİ)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.