yandexmetrikacounter
Kale Grubu’ndan gençlere büyük fırsat | Çanakkale Olay

Kale Grubu’ndan gençlere büyük fırsat

Kale Grubu’nun hayata geçirdiği “Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi” programı için başvurular başladı. 18–25 yaş arası üniversite öğrencilerine açık olan programa son başvuru tarihi 22 Nisan 2026.

55

Kale Grubu, gençlerin sosyal girişimcilik alanında gelişimini desteklemek amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. “Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi: Sosyal Girişimcilik Programı” için başvurular resmen başladı.

18–25 yaş arası üniversite öğrencilerine yönelik olarak tamamen ücretsiz düzenlenecek program, gençlere birlikte düşünme, üretme ve dönüştürme temelli bir gelişim süreci sunuyor. Türkiye genelinden seçilecek 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek programa bireysel ya da ekip olarak başvuru yapılabiliyor. Kale Grubu’nun sosyal etki vizyonunun bir uzantısı olarak hayata geçirilen akademi, gençleri sosyal inovasyon ve girişimcilik ekosistemiyle buluşturmayı hedefliyor. Program, Kaleseramik Vakfı, Onarım Atölyesi ve Impact Hub İstanbul iş birliğiyle yürütülüyor.

Program kapsamında katılımcılar; sosyal girişimcilik, liderlik ve proje geliştirme alanlarında eğitim alacak. Sekiz haftalık çevrimiçi eğitim sürecinin ardından ideathon ve sunum aşamaları gerçekleştirilecek. Daha sonra iki ay sürecek ön kuluçka programı ile gençler fikirlerini projeye dönüştürme fırsatı bulacak. Süreç, Demo Day etkinliği ile tamamlanacak.

Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Etki Yatırımları Bölüm Başkanı ve Kaleseramik Vakfı Genel Müdürü Rana Birden programa ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;“İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı ile 10 yıldır etki odaklı fikirleri görünür kılıyor, bu alandaki dönüşümü destekliyoruz. Ancak zaman içinde şunu daha net gördük: Bu ekosistemi büyütmenin yolu, gençlerin çok daha erken aşamada sürece dahil olmasından geçiyor. Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi’ni de bu ihtiyaçtan yola çıkarak kurguladık. Amacımız, gençleri sadece izleyen değil, üreten ve katkı sağlayan birer özne olarak bu ekosistemin parçası haline getirmek. Bu yüzden programı bir eğitimden öte, gençlerin birbirinden beslendiği, birlikte düşündüğü ve birlikte ürettiği bir topluluk olarak tasarladık. Gençlerin meselelerle bağ kurabildiği, denemeye alan bulduğu ve fikirlerini birlikte geliştirdiği bir zemin oluştuğunda, etki de doğal olarak derinleşiyor. Biz de bu programla, o alanı açmayı ve gençlerin sosyal etki ekosistemine güçlü bir başlangıç yapmasını sağlamayı hedefliyoruz.”

Program süresince katılımcılar, Uygar Özesmi, Can Atacık, Elif Atmaca, Mine Ekinci ve Arnas Akbaş gibi alanında deneyimli isimlerle bir araya gelme fırsatı yakalayacak. Ayrıca program kapsamında başarılı olan ekipler, Demo Day’de ödül kazanma şansı elde edecek. Birinci olan ekip 45 bin TL, ikinci olan ekip ise 30 bin TL destek alacak. Katılımcılar aynı zamanda 2027 yılı İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Ödülleri kapsamında finalist olma fırsatını da yakalayacak. Başvurular 22 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş