havadurum

Kepez`de güreş coşkusu

Kepez Belediye Başkanlığı`nca bu yıl 45. kez düzenlendi. İzleyenler büyük keyif aldı

1039
200 dolayında pehlivanın kıspet giyip, güreş tuttuğu er meydanında Recep Kara`yı hükmen mağlup eden Ekrem Yavuz başpehlivan oldu. Kepez Belediye Başkanlığı mükemmel bir organizasyona imza atarak, beğeni kazandı.
 
 
 
 
Sporu seven ve sporcu dostu Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan`ın himayesinde bu yıl da Kepez sahasında gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri festival havası içinde kıran kırana geçti. Çok sayıda spor severin ilgi göstererek, izlediği güreşlerde organizasyon komitesi seyircilere pilav, ayran ve dondurma ikramında bulundu. Kırkbeşincisi düzenlenen güreş şenliği sadece müsabakalarla sınırlı kalmadı. Erken saatlerde çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlikler mehteran takımı yürüyüşü ve verdiği konserle doruk noktasına çıktı. Ardından güreşlere geçildi. Önce gençler kıspet giydi. Ata Sporu`nu yıllar boyu geleneksel şekilde sürdüreceklerini gösterdi. Daha sonra büyükler sahne aldı. Eliminasyon sistemine göre yapılan güreşlerde Recep Kara ile Ekrem Yavuz finale yükseldi. Akşam saatlerindeki final müsabakasında rakibi Recep Kara`ya 3 ihtar verdiren Ekrem Yavuz başpehlivan ünvanı ile taçlandı. Güreşleri yüzlerce spor sever ilgi ve heyecan içinde izledi.
 
 
 
 
 
 Kategorilerinde dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi. Gece ise organizasyonun görkemine uygun olarak Fener Alayı düzenlendi. Güzel Sanatlar Lisesi önünden başlayan Fener Alayı Kepez Meydanı`na coşku ile karşılandı. Kepez Belediye Başkanlığı`nca her yılın 19 Mayıs günü gerçekleştirilen Kepez Yağlı Pehlivan Güreş Şenlikleri mükemmel bir organizasyonla sona erdi.
 
Olay Spor
Paylaş