havadurum

Manuel Neuer kanseri yendi mi? Bayern Münih’in yıldız kalecisinin sağlık durumu hakkında son dakika gelişmeleri

Bayern Münih’in ve Almanya Milli Takımı’nın başarılı kalecisi Manuel Neuer, geçtiğimiz günlerde cilt kanseri olduğunu açıklamıştı. Futbolseverleri ve sevenlerini üzen bu haberin ardından Neuer’in sağlık durumu merak ediliyordu. Peki, Manuel Neuer cilt kanserini yendi mi? Manuel Neuer’in son sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…

2981

Almanya’nın ve dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Manuel Neuer, geçen ay cilt kanseri teşhisi konduğunu açıklamıştı. Bu haber futbol dünyasını ve sevenlerini şoke etmişti. Neuer, cilt kanserine karşı verdiği mücadeleyi ve tedavi sürecini anlattı. Ayrıca omzundaki sakatlığın da iyileştiğini ve 18 gün sonra Katar’da başlayacak 2022 Dünya Kupası’nda forma giyeceğini duyurdu. Neuer, cilt kanserine karşı farkındalık yaratmak için de tenisçi Angelique Kerber ile birlikte cilt bakım ürünleri geliştirdi. İşte Manuel Neuer’in cilt kanseri hakkında söyledikleri ve son sağlık durumu…

Manuel Neuer cilt kanseri olduğunu duyurdu

Bayern Münih’in yıldız file bekçisi Manuel Neuer, cilt kanseri olduğunu duyurdu. Omuz sakatlığı nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalan tecrübeli kalecinin, tenis yıldızı Angelique Kerber ile birlikte çıkardığı cilt bakım ürünlerini bu nedenle piyasaya sürdüğü de belirtildi.

Neuer, Kerber ve kendisinin cilt hastalıklarına ilişkin önceden yaşanmış hikayeleri olduğunu belirterek, kendisinin cilt kanserinden dolayı üç kez ameliyat edildiği bilgisini paylaştı. Tecrübeli kaleci, sürekli açık havada antrenman yaptığını ve boş vaktini de doğada geçirmeyi sevdiği için güneşten korunmaya dikkat ettiğini kaydetti.

Manuel Neuer cilt kanserini yendi mi?

Manuel Neuer, yaptığı açıklamada cilt kanserini yendiğini ve sağlığına kavuştuğunu söyledi. Neuer, “Deri hastalıkları söz konusu olduğunda ikimizin de kişisel geçmişleri var. Cildimde güneş kaynaklı hiperpigmentasyon bulunuyor ve cilt kanseri bulunuyor. Bu nedenlerle üç kez ameliyat olmak zorunda kaldım. Güneşten korunmam söz konusu. Buna taviz vermemem gerektiği söylendi. Ama sürekli antrenman yapıyorum ve boş zamanımı doğada geçirmeyi seviyorum.” dedi.

Neuer, cilt kanserine karşı farkındalık yaratmak ve insanlara yardımcı olmak için Kerber ile birlikte cilt bakım ürünleri geliştirdiklerini de belirtti. Neuer, “Cilt bakımı bizim için çok önemli. Bu yüzden Angelique ile birlikte bu projeye başladık. Cilt bakım ürünlerimiz hem doğal hem de etkili. Cildi nemlendiriyor, besliyor ve koruyor. Ayrıca her satılan üründen bir miktar bağış da yapıyoruz. Cilt kanseriyle mücadele eden insanlara destek olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Manuel Neuer sahalara ne zaman dönecek?

Manuel Neuer, omzundaki sakatlık sebebiyle bir süreden beri forma giyemiyor. Ancak Neuer’in 18 gün sonra Katar’da başlayacak 2022 Dünya Kupası öncesinde kaleye döneceği bildirildi. Neuer, Galatasaray ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında forma giyemediğini ancak takım arkadaşlarını desteklediğini söyledi. Neuer, “Galatasaray çok iyi bir takım. Onlara karşı evimizde oynamak güzeldi. Maçı tribünden izledim ve takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Onlar harika bir oyun ortaya koydular. Ben de en kısa zamanda sahalara dönmek istiyorum. Omzum iyileşti ve antrenmanlara başladım. Dünya Kupası’nda takımıma katılmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Manuel Neuer, cilt kanserini yendiğini ve sağlığına kavuştuğunu açıkladı. Bayern Münih’in ve Almanya Milli Takımı’nın başarılı kalecisi, omzundaki sakatlığın da geçtiğini ve 18 gün sonra Dünya Kupası’nda forma giyeceğini duyurdu. Neuer, cilt kanserine karşı farkındalık yaratmak ve insanlara yardımcı olmak için de tenisçi Angelique Kerber ile birlikte cilt bakım ürünleri geliştirdi. Neuer, cilt bakımının çok önemli olduğunu ve güneşten korunmaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

(Saim Tunçman)

Paylaş