havadurum

MASKO Mobilyacılar Sitesi’nde sel felaketinin yarattığı 17 milyon TL’lik hasar!

MASKO Mobilyacılar Sitesi’nde iş yerleri su altında kaldı, esnaf perişan oldu. Sel sularının geliş anı kamerada. İşte detaylar…

1048

MASKO Mobilyacılar Sitesi de selden büyük ölçüde etkilendi. İstanbul’da salı akşamı yaşanan sağanak yağış, birçok ilçede sel felaketine neden oldu. Sel sularının iş yerlerini bastığı anların görüntüleri ise yürekleri burktu.

Sel suları iş yerlerini bastı

MASKO Mobilyacılar Sitesi’nde meydana gelen sel felaketinde suların geliş anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. İstinat duvarının çökmesiyle birlikte sel suları iş yerlerine girdi. Basınç nedeniyle patlayan iş yeri camlarıyla birlikte mobilyalar su içinde kaldı. İş yerlerinde su seviyesi 2 metreye kadar yükseldi. Bazı esnaf ve çalışanlar ise boğulma tehlikesi yaşadı.

17 milyon TL’lik hasar tespiti yapıldı

Sel felaketinin ardından MASKO Mobilyacılar Sitesi’nde yaralar sarılmaya devam ediyor. İş yerlerini tek tek gezen ekipler hasar tespiti yaptı. Bazı iş yerlerinde ise vidanjör yardımıyla su tahliyeleri devam ediyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Hamurcu, dün tutulan tutanakta 17 milyon TL’lik hasar tespiti yapıldığını söyledi. Hamurcu, “Burası afet olarak geçecek diyorlar. Biz can sağlığı olsun diyoruz. En azından insan kaybı yok burada” dedi.

Sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da yaşanan sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti. Başakşehir ilçesinde bir araç içerisinde mahsur kalan 2 kişi, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Sel sularına kapılan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı. (Haber Merkezi)

Paylaş