havadurum

"Okuldaki Çiftlik" Projesiyle Meyve Fidanları Toprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilen 'Okuldaki Çiftlik' projesi kapsamında Çanakkale Merkez Ömer Mart Ortaokulu bahçesinde özel bir etkinlik düzenlendi. Meyve fidanları toprakla buluşturulurken, bu anlamlı etkinliğe birçok önemli isim katıldı.

1201

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın destekleriyle hazırlanan 'Okuldaki Çiftlik' projesi kapsamında, Çanakkale Merkez Ömer Mart Ortaokulu bahçesinde bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte, çocuklar meyve fidanlarını toprakla buluşturdu.

Protokol Katılımıyla Gerçekleşen Etkinlik

Etkinliğe, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ve diğer birçok önemli isim katılım sağladı.

Projeye Destek ve Amaçlar

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, etkinlikte yaptığı açıklamada, projenin amaçlarını ve hedeflerini açıkladı. Türkarslan, "Okuldaki Çiftlik" projesiyle, çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmaları, bilinçlenmeleri ve aidiyet duygusu geliştirmelerinin hedeflendiğini belirtti. Projeye ilişkin pilot uygulamanın Ankara'da başladığını ve ardından ülke geneline yayıldığını ifade etti.

Gelecek İçin Yatırım

Çocukların üretim sürecine dahil edileceği vurgusuyla konuşmasına devam eden Türkarslan, Ömer Mart Ortaokulu bahçesinde kurulacak sera, kümes ve meyve bahçelerinde uygulamalı eğitimler düzenleneceğini aktardı. Bu sayede çocukların erken yaşlardan itibaren zihinsel, fiziksel ve duyusal becerilerini geliştirecekleri bir ortam sağlanacağını vurguladı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş