havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 4 Mayıs 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi Gazete'nin 4 Mayıs 2024 tarihli sayısında neler var? Jandarma Kıyafet Yönetmeliği Güncellendi! Milli Savunma Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliği Yayımlandı! İthalatta Gözetim Tebliğinde Değişiklik! SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik! Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı Yayımlandı! Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararları!

1193

4 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete, güncel yönetmelikler, tebliğler ve kurul kararları ile dolu bir sayfayla karşımıza çıktı. Bu sayıda Jandarma Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, Milli Savunma Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliği'nin yayımlanması, ithalatta gözetim tebliğindeki değişiklikler ve SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan düzenlemeler gibi önemli gelişmeler yer alıyor.

Ayrıca, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı ile 2024 yılı özel sağlık kuruluşları fiyatları da bu sayıda yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun elektrik piyasasıyla ilgili kararları ve çeşitli ilânlar da sayfada yer alan diğer içerikler arasında.

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

YÖNETMELİKLER

Jandarma Kıyafet Yönetmeliği Güncellendi!

Jandarma Genel Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, 4 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu değişikliklerle Jandarma personelinin üniforma ve diğer kıyafetleri ile ilgili güncel düzenlemeler belirlenmiş oldu.

Milli Savunma Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliği Yayımlandı!

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı döner sermaye işletmelerinin faaliyetlerini düzenleyen yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelikte, işletmelerin kuruluşu, yönetimi, mali işlemleri ve denetimi gibi konularda detaylı hükümler yer alıyor.

TEBLİĞLER

İthalatta Gözetim Tebliğinde Değişiklik!

İthalatta gözetim uygulamasına ilişkin tebliğde yapılan değişiklikler, 4 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu değişikliklerle, ithal ürünlerde gözetim kapsamı ve prosedürleri güncellendi.

SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yer aldı. Değişikliklerle, SGK kapsamındaki sağlık hizmetlerinin sunulmasına ilişkin usuller güncellendi.

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı Yayımlandı!

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından özel sağlık kuruluşları için belirlenen 2024 yılı sağlık hizmetleri fiyatları, 4 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

KURUL KARARLARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararları!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 02/05/2024 tarihli ve 12599, 12600 ve 12601 sayılı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararlar, elektrik piyasasıyla ilgili çeşitli düzenlemeleri kapsamaktadır.

İLÂN BÖLÜMÜ

Resmi Gazete'de Diğer İlânlar!

4 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de ayrıca; yargı ilânları, artırma, eksiltme ve ihale ilânları, T.C. Merkez Bankasınca belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri gibi çeşitli ilânlar da yer almaktadır.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş