havadurum

Sertab Erener yeniden Eurovision’da!

2003 yılında Eurovision'da söylediği Everyway That I Can şarkısıyla Türkiye'ye birinciliği getiren Sertab Erener 21 yıl sonra yeniden Eurovision'da sahne alıyor.

1964

2003 yılında Eurovision'da Türkiye'ye Everyway That I Can şarkısıyla birinci olan Sertab Erener’in yaptığı açıklamada hayranlarını sevindirdi. İstanbul konserinde sevinçli haberi veren Erener, 21 yıl sonra tekrardan Eurovision'da sahne alacak.

Everyway That I Can Eurovision’da…

Farklı bir versiyonunu söyleyecek, 2024 Eurovision'un gerçekleşeceği İsveç'ten davet aldığını, yarışma gecesi için hazırlıklara başladığını duyurdu. Şarkıcı Everyway That I Can şarkısının farklı bir versiyonunu seslendireceğini açıkladı. Everyway That I Can şarkısının söz ve müziğinde Sertab Erener ve Demir Demirkan'ın, aranjesinde ise Ozan Çolakoğlu'nun imzası yer alıyordu.

Türkiye’nin Eurovision Geçmişi…

TRT, 2003 yılında Sertab Erener'e Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etme teklifi götürdü. Erener, Demir Demirkan ile birlikte besteledikleri Everyway That I Can adlı şarkıyla Riga'daki 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci oldu. Bu zaferle birlikte Türkiye, 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapma fırsatını kazandı.

2004 yılında Athena, For Real şarkısıyla Türkiye'ye dördüncülüğü getirdi. Ardından, 2007'de Kenan Doğulu, eğlenceli şarkısı Shake It Up Şekerim ile Helsinki'de yarışarak dördüncü oldu. 2008'de düzenlenen Eurovision'da ise Mor ve Ötesi grubu Türkiye'yi temsil ederek yedinci sırayı elde etti.

2009'da sıra Hadise'ye geldi ve Düm Tek Tek adlı şarkısıyla dördüncülüğü getirdi. 2010 yılında maNga, We Could Be the Same şarkısıyla Türkiye'ye ilk defa ikincilik kazandırdı. 2011'de Yüksek Sadakat yarı finallerde elendi. 2012'de ise Can Bonomo, Türkiye'yi temsil ederek yedinci oldu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş