havadurum

Süperlig'de ilk küme düşen takım belli oldu!

İstanbulspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Karşılaşma, İstanbulspor'un sahasında gerçekleşti.

759

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında VavaCars Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup olan İstanbulspor, ligden düşen ilk takım oldu. Son dakikalarda gelen penaltı golüyle maçı kaybeden İstanbul ekibi, kalan 5 haftada puan farkını kapatma şansını da yitirmiş oldu.

Maçın Özeti:

İstanbulspor, 85. dakikada Coly'nin golüyle 1-0 öne geçse de, 86. dakikada Güven Yalçın skoru eşitledi. Mücadelenin son dakikalarında ise drama yaşandı. 90+7'de verilen penaltıyı Karagümrük değerlendirdi ve İstanbulspor 2-1 mağlup olarak sahadan ayrıldı.

Sezon Zor Geçti:

Zaten ligde son sırada yer alan İstanbulspor, bu mağlubiyetle birlikte kümedeki kaderini de resmen çizmiş oldu. Sezon başında Fatih Tekke ile anlaşan İstanbul ekibi, dördüncü haftada Tekke ile yollarını ayırmış ve Hakan Yakın'ı teknik direktörlük koltuğuna oturtmuştu. Yakın'la da ocak ayında yollarını ayıran ekip, Osman Zeki Korkmaz ile sezona devam etmişti. Fakat tüm bu değişimlere rağmen İstanbulspor ligde tutunamadı ve Süper Lig'e veda etti.

Trabzonspor Maçı Olay Yaratmıştı:

İstanbulspor'un Süper Lig'deki son çabası ise 17. haftada Trabzonspor'a karşı yaşanan olaylı maçla gölgelenmişti. Trabzonspor'un ikinci golü öncesinde faul olduğunu savunan ve bu nedenle golün iptalini isteyen İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu, aksi karar çıkınca takımını 73. dakikada sahadan çekmişti. Maçın ardından İstanbulspor 3-0 hükmen mağlup sayılmış ve 3 puanı silinmişti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş