yandexmetrikacounter
Vatandaşa Karbonmonoksit Ölçümü ve Sigara B | Çanakkale Olay

Vatandaşa Karbonmonoksit Ölçümü ve Sigara Bırakma Desteği

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 70. Yıl Aile Sağlığı Merkezi’nde kurulan farkındalık standında vatandaşlara karbonmonoksit ölçümü yapıldı, sigaranın zararları anlatıldı ve bırakmak isteyenler Sigara Bırakma Polikliniklerine yönlendirildi.

161

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü, tütün kullanımının bireyler ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmek amacıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda 70. Yıl Aile Sağlığı Merkezi’nde kurulan stantta sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Etkinlik boyunca katılımcıların karbonmonoksit ölçümleri gerçekleştirilerek sigara kullanımının vücut üzerindeki etkileri somut şekilde gösterildi.

122960_wuciwug_02fc3997_vatandasa-karbo.jpeg

Sağlık personeli, tütün ve tütün ürünlerinin yol açtığı hastalık risklerine dikkat çekerek vatandaşları bilgilendirdi. Sigarayı bırakmak isteyen bireyler ise Sigara Bırakma Polikliniklerine yönlendirilerek profesyonel destek almaları konusunda teşvik edildi.

122960_wuciwug_72743497_vatandasa-karbo.jpeg

Etkinlikte ayrıca bilgilendirici broşürler dağıtılırken, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlara farkındalık afişleri asıldı. Bunun yanında sağlık çalışanlarına yönelik olarak Dr. Tamer Ertuğrul tarafından tütün bağımlılığı ve sigara bırakma hizmetleri konusunda hizmet içi eğitim verildi.

122960_wuciwug_b783c942_vatandasa-karbo.jpeg

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlıklı bir yaşam için tütün kullanımından uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşları sağlık kuruluşlarına davet etti.

122960_wuciwug_d6fb1f82_vatandasa-karbo.jpeg

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş