havadurum

AÖL sınav sonuçları açıklandı! İşte, AÖL 1. dönem sınav sonuçları sorgulama ekranı

AÖL sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılan AÖL 1. dönem sınavlarına katılan öğrenciler, sonuçlarını aolweb.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Peki, AÖL sınav sonuçları nasıl sorgulanır, hangi adımları izlemek gerekir? İşte, AÖL sınav sonuçları sorgulama ekranı ve detaylar…

1691

AÖL 1. dönem sınavları, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Milyonlarca öğrenci, sınavlara katılarak eğitim hayatlarında bir adım daha ilerlemeyi hedefledi. Sınavların ardından, öğrencilerin merakla beklediği AÖL sınav sonuçları, 18 Ocak 2024 tarihinde açıklandı. Peki, AÖL sınav sonuçları nasıl sorgulanır, hangi adımları izlemek gerekir? AÖL sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınav sonuçları, 18 Ocak 2024 tarihinde saat 09:45’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan meb.gov.tr üzerinden açıklandı. Bakanlık, sınav sonuçlarını duyurduğu haberde, “2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonuçlarına aolweb.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

AÖL sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

AÖL sınav sonuçlarını sorgulamak için aolweb.meb.gov.tr adresine giriş yapmak gerekiyor. Bu adresten “Sisteme Giriş” bölümüne tıklayarak, öğrenci girişi seçeneğini seçmek ve güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası ve şifre bilgilerini girerek sisteme giriş yapmak yeterli oluyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra, sol tarafta bulunan menüden “Sınav Sonuçları” seçeneğine tıklayarak, 1. dönem sınav sonuçlarını görüntülemek mümkün oluyor.

AÖL sınav sonuçları ne anlama geliyor?

AÖL sınav sonuçları, öğrencilerin sınavdan elde ettikleri toplam puan ve doğru-yanlış cevap sayılarını gösteriyor. AÖL sınavlarında, öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 11 soru soruluyor. Değerlendirme işlemlerinde, yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemiyor. Ders geçme notu alt sınırı 45 olarak belirleniyor. Bu notun altında kalan öğrenciler, o dersi başaramıyor. Öğrenciler, ders geçme notlarını ve kredi durumlarını da sınav sonuçları ekranından takip edebiliyor.

AÖL 2. ve 3. dönem sınav tarihleri belli oldu

AÖL 2. dönem sınavları, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak. AÖL, AÖİHL ve MAÖL sınavları da aynı tarihlerde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam 3 sınav düzenleyecek. Yılın son AÖL sınavları ise 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş