yandexmetrikacounter
Ayvacık’ta “Milli Ağaçlandırma Günü” fidanl | Çanakkale Olay

Ayvacık’ta “Milli Ağaçlandırma Günü” fidanlarla kutlandı

Ayvacık Kaymakamlığı öncülüğünde Ümmühan Mahallesi Sarıçayır Mevkiinde düzenlenen etkinlikte 1.500 fidan toprakla buluştu, katılımcılara çeşitli fidanlar dağıtıldı.

205

Çanakkale Ayvacık Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği”, hava muhalefeti ve arazi koşulları nedeniyle ertelenen program kapsamında 11 Kasım 2025 günü gerçekleştirildi. Etkinlik, 11 Ağustos 2025 tarihinde meydana gelen yangında zarar gören Ümmühan Mahallesi Sarıçayır Mevkiinde düzenlendi.

114310_wuciwug_f4f3d7b3_ayvacik-ta-mill.jpeg

Kaymakam Mustafa Karali, İlçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 1.500 adet fidan toprakla buluşturuldu. Kaymakam Karali, yaptığı açıklamada, “Ağaçlandırma çalışmaları gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmak açısından büyük önem taşıyor” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

114310_wuciwug_f57129ba_ayvacik-ta-mill.jpeg

Program sonunda Orman İşletme Müdürlüğü tarafından katılımcılara defne, biberiye, lavanta ve servi fidanları dağıtıldı. Etkinlik, hem çevre bilincinin güçlendirilmesi hem de yangın sonrası zarar gören alanın yeniden yeşillendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş