yandexmetrikacounter
ÇOMÜ’de 2025-2026 Akademik Yılı Coşkuyla Ba | Çanakkale Olay

ÇOMÜ’de 2025-2026 Akademik Yılı Coşkuyla Başladı: Açılış Töreninde Birlik ve Gurur

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 2025-2026 Akademik Yılı, yoğun katılımla düzenlenen törenle başladı. Belediye Başkanı Muharrem Erkek’e teşekkür plaketi takdim edilirken, akademik yılın ilk dersi Kale Grubu Başkan Vekili Dr. (hc) Osman Okyay tarafından verildi.

684

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni, 3 Kasım 2025 Pazartesi günü büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Tören, ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde düzenlendi ve akademik camia ile kent protokolünü bir araya getirdi.

Açılış törenine; Vali Yardımcısı Aydın Abak, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile Başkan Vekili Dr. (hc) Osman Okyay katıldı.

Tören, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle başladı. Ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, yeni akademik yılın anlam ve hedeflerini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. Erenoğlu, üniversitenin bilimsel üretkenliği artırmaya ve toplumla daha güçlü bağlar kurmaya devam edeceğini ifade etti.

Program kapsamında, üniversitenin dış paydaşlarına teşekkür plaketi takdim edildi. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’e de eğitime ve kurumsal iş birliklerine sunduğu katkılar dolayısıyla plaket takdim etti.

Törenin sonunda Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. (hc) Osman Okyay, katılımcılara hitap ederek “Akademik Açılış Dersi” verdi. Okyay, Türkiye’nin eğitim ve inovasyon alanındaki potansiyeline dikkat çekerek gençlere “bilim ve üretimle fark yaratma” çağrısında bulundu.

ÇOMÜ’nün yeni akademik yılına umut, birlik ve enerjiyle başladığı törende, öğrenciler ve akademisyenler büyük bir heyecan yaşadı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş