havadurum

ÇYDD’den müfredat değişikliğine tepki!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanıp kamuoyuna sunulan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. ÇYDD, “Müfredat değişikliğini de reddediyoruz” dedi.

384

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz günlerde, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya koyacağı kamuoyuna “Maarif Yüzyılı” olarak tanıtımı yapılan müfredatın duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni müfredatın duyurulmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi, tüm illerde basın açıklaması gerçekleştirerek “ ‘Maarif modelini’ de müfredat değişikliğini de reddediyoruz” açıklamasında bulundu. Çanakkale’de yapılan açıklamayı ÇYDD Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş gerçekleştirdi.

“Sağlam bir hazırlık süreci işletilmelidir”

MEB tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni eğitim müfredatına yönelik eleştirmelerde bulunan ve gerçek amacın öğrencileri çağa uygun bilgilerle donatmak olduğunu dile getiren ÇYDD Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş “Bir eğitim ve öğretim programı tüm toplumu ikna eden gerekçelere sahip olmalı ve sağlam bir hazırlık süreci işletilmeli; geniş ve şeffaf bir toplumsal katılım sağlanmalı ve programı test edecek bir pilot uygulama öngörülmelidir. Gerçekten amaç, çocuk ve gençlerimizi çağa uygun bilgi ve becerilerle donatmaksa, bu unsurlar esastır” sözlerini kullandı.

“İzin vermeyeceğiz”

Yayınlanan yeni müfredatın bu unsurları taşımadığını ve oldu bittiyle getirilen bir değişikle karşı karşıya bulunulduğunu söyleyen Başkan Kaynaş “Bu unsurların hiç birini taşımayan ve bir oldu bittiyle getirilen bir değişiklikle karşı karşıyayız. Oysa öğretim programları nasıl bir toplumda yaşamayı ve nasıl bir gelecek inşa etmeyi arzuladığımıza ilişkin hayati bir konudur. Ciddiyet, özen ve hassasiyet gerektirir. Biz ÇYDD olarak, toplumsal görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle belirtmek isteriz ki; ‘Kindar ve dindar nesil’ özlemleri doğrultusunda çocuk ve gençlerimize ideolojik aşılama yapılmasına hizmet edecek bir öğretim programına izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Ülkemizin çağdaş geleceği olan çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız”

Beklediklerinin demokratik bir ülke ve demokratik bir eğitim olduğunu dile getiren Kaynaş “Öğretim programları aracılığıyla inancın bir dayatmaya dönüşmesine seyirci kalmayacağız. ‘Sadeleştirme’ gerekçesiyle, öğretim programlarından Atatürk ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, laikliğin, bilimin ve aydınlanmanın çıkarılmasına da asla izin vermeyeceğiz. Beklentimiz demokratik bir ülke ve demokratik bir eğitimdir. Bu nedenlerle ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adı verilen müfredat değişikliğini reddediyoruz. Ülkemizin çağdaş geleceği olan çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş