havadurum

Dünyanın En Büyük Ahtapotu Ne Kadar Büyüklüğünde?

Dev bir ahtapotu hayal edin. Bir arabadan daha büyük, kolları bir basketbol sahasını kaplayacak kadar uzun. Bu, Pasifik Okyanusu'nun derinliklerinde yaşayan ve Kuzey Pasifik Dev Ahtapotu (Enteroctopus dofleini) olarak bilinen efsanevi bir canlı.

890

Denizlerin gizemli sakinlerinden biri olan ahtapotlar, zekaları ve sıra dışı görünümleriyle her zaman ilgi çekicidir. Peki, bu zeki canlıların en büyüğü ne kadar büyük olabilir? Cevap sizi şaşırtabilir.

Kuzey Pasifik Dev Ahtapotu Ne Kadar Büyüktür?

Kuzey Pasifik Dev Ahtapotu, bilinen en büyük ahtapot türüdür. Yetişkin bir birey 3 metreye kadar boylanabilir ve kol açıklığı 9 metreye ulaşabilir. Bu onu, bir arabadan veya küçük bir kamyondan daha büyük hale getirir. Ağırlıkları ise 272 kiloya kadar çıkabilir.

Bu Dev Ahtapotlar Ne Yiyor?

Bu dev ahtapotlar, yengeç, ıstakoz, balık ve hatta köpekbalığı gibi iri avları avlarlar. Güçlü kolları ve keskin gagaları ile avlarını kolayca yakalayabilir ve parçalayabilirler.

Ne Kadar Yaşarlar?

Kuzey Pasifik Dev Ahtapotlarının ömrü yaklaşık 5 yıldır. Bu, diğer ahtapot türlerine kıyasla oldukça kısadır. Kısa ömürlerinin sebebi ise yırtıcı hayvanlara karşı savunmasız olmaları ve hastalıklara yatkın olmaları olarak düşünülmektedir.

Nerelerde Yaşarlar?

Bu dev ahtapotlar, Pasifik Okyanusu'nun kuzey kıyılarında, kayalık ve mağaralı bölgelerde yaşarlar. 300 metreye kadar derinliklerde görülebilirler.

Merak Edilenler:

Kuzey Pasifik Dev Ahtapotu zeki midir?

Evet, bu ahtapotlar oldukça zekidir. Problem çözebilirler, alet kullanabilirler ve hatta hafızaları da oldukça kuvvetlidir.

İnsanlara saldırabilirler mi?

Mümkündür, ancak bu nadir bir durumdur. Kendilerini tehdit altında hissettiklerinde veya aç olduklarında insanlara saldırabilirler.

Dünyanın en büyük ahtapotu hangisidir?

Kayıtlara göre, 1977 yılında Washington'da yakalanan bir Kuzey Pasifik Dev Ahtapotu 9,75 metre kol açıklığı ve 272 kilo ağırlığı ile en büyük ahtapot olarak kabul edilmektedir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş