havadurum

Geleceğin Turizmcileri Parion’da!

Turizm Haftası'nın heyecanı ve tarihin büyüsüyle dolu olan Parion Gezisi, geziye katılan öğrencilere muhteşem anılar ve yeni perspektifler kazandırdı.

1389

15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik, Biga-Kemer'deki Parion Antik Kenti'nin zengin dönemlerinde ışık tuttu. Bu yıl 20. yılını kutlayan Parion Antik Kenti, Çanakkale'nin önemli kazı alanlarından biri olarak gündemini koruyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Seyahat ve Eğlence Kulübü öğrencileri, tarihin derinliklerine yolculuk yaparak, bu antik kentin mistik atmosferini keşfetme fırsatını buldular.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Seyahat ve Eğlence Kulübü öğrencilerine Parion Gezisinde tarihe yolculukta eşlik eden, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve bölgedeki turist rehberlerinin eşliğinde öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşatıldı. Profesyonel rehber Gizem Yıllar Adalı ve Alper Bülent, tarihi ayrıntılarıyla sunarken, Parion Kazı ekibinden Kazı Başkan Yardımcısı Sadık Tuğrul ve Arkeolog Selman Tamyürek, antik kent sırlarını öğrencilerle paylaştı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş