havadurum

Meslek Yüksekokullarında pratiğe dayalı eğitim

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin başlattığı "İş’te Pratiğin Gücü" uygulamasıyla meslek yüksekokulu öğrencileri, teorik bilgilerini gerçek hayatta deneyimleme fırsatı bulacak.

1747

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Eğitim ve Sanayi işbirliği kapsamında meslek yüksekokullarında 3+1 eğitim programına geçilmesi amacıyla “İş’te Pratiğin Gücü” uygulaması başlamış olup; konu hakkında 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde “Mesleki Eğitimde Uygulamalı Eğitim” Çalıştayı düzenlendi.

Meslek yüksekokullarında uygulanacak olan bu modelde öğrenciler, teorik eğitimlerini üç dönemde tamamlayacaklar. Ardından, mezuniyet öncesindeki dördüncü dönemde kendi alanlarında faaliyet gösteren işletmelerde staj yapma fırsatı bulacaklar. Bu sayede, öğrenciler teorik bilgilerini pratikte uygulayarak deneyim kazanacaklar. Aynı zamanda stajları sırasında net asgari ücretin üçte biri kadar bir gelir elde etme imkanı da bulacaklar.

Çalışma ve İl Kurumu Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, çalıştayın açılışına katılarak işgücü piyasasına ilk defa adım atacak olan öğrencilere bir araya gelerek çalışma hayatıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş