havadurum

Pasifik Teknoloji Halka Arzıyla Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Pasifik Grubu bünyesinde yer alan Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. (Pasifik Teknoloji) bilişim sektöründe yaptığı yenilikçi ve inovatif çalışmalarla dikkat çekiyor. Şirket, 6-7 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştireceği halka arzla yatırımcıların karşısına çıkacak. Halka arzdan elde edilecek gelirle şirket, yeni ürünler, iş birlikleri ve teknolojik altyapı yatırımlarına odaklanacak.

2082

Pasifik Teknoloji, bilişim sektöründe lider bir şirket olarak halka arz oluyor. Şirket, 6-7 Şubat 2024 tarihlerinde yatırımcıların karşısına çıkacak. Halka arzdan elde edilecek gelirle şirket, yeni ürünler, iş birlikleri ve teknolojik altyapı yatırımlarına odaklanacak. Pasifik Teknoloji, teknolojiyi tasarlayan, geliştiren ve uygulayan bir şirket olarak sektördeki farkını ortaya koyuyor. Şirket, halka arzıyla birlikte hem yatırımcılarına hem de müşterilerine değer katmayı hedefliyor

Pasifik Teknoloji Ne İş Yapıyor?

Pasifik Teknoloji, bilişim teknolojileri sektöründe uzmanlaşmış bir firma olarak öne çıkıyor. Şirket, Destel Bilişim ile iş birliği yaparak gelişmiş ağ ve ağ güvenliği çözümlerine odaklanıyor. Danışmanlık, mühendislik, güvenlik operasyon merkezi, ağ operasyon yönetim merkezi gibi teknolojik hizmetleri müşterilerine sunuyor. Ayrıca, Ditravo, Icredible ve Destel Connect gibi bağlı ortaklıkları aracılığıyla siber güvenlikten yazılıma, IT/donanımdan, teknolojik altyapı hizmetlerine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor.

Pasifik Teknoloji, Bilişim Vadisi Teknopark’ta konumlanmış durumda. Burada inovatif yazılım ve donanım çözümleri sunarak şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. “Teknolojiyi tasarlar” misyonuyla hareket eden şirket, birlikte büyüme yaklaşımı ve yatırımcı bakış açısıyla yeni iş girişimlerine odaklanarak iş dünyasında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Pasifik Teknoloji Halka Arzının Detayları Neler?

Pasifik Teknoloji, 6-7 Şubat 2024 tarihlerinde Halk Yatırım Menkul Değerler liderliğinde halka arz olacak. Şirketin hisse fiyatı 35 TL olarak belirlendi. Şirketin 14 milyon TL’si sermaye artırımı, 13 milyon TL’si ortak satışı olmak üzere nominal değeri 27 milyon TL olan payları satışa çıkacak. Söz konusu hisselerin halka arzı ile şirketin yüzde 20,15’i halka açılmış olacak.

Halka arzda payların 18 milyon 900 bin adedi (yüzde 70) yurt içi bireysel yatırımcılara, 8 milyon 100 bin adedi (yüzde 30) ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Halka arzdan 945 milyon TL halka arz geliri elde edilmesi planlanıyor. Halka arz gelirinin yüzde 45’i yatırım harcamalarında, yüzde 35’i Ar-Ge ve ürün geliştirme yatırımlarında ve kalan yüzde 20’si ise işletme sermayesinde kullanılacak.

Pasifik Teknoloji Halka Arzıyla Neler Yapacak?

Pasifik Teknoloji, halka arzdan elde edeceği gelirle yeni ürünler, iş birlikleri ve teknolojik altyapı yatırımlarına odaklanacak. Şirket, siber güvenlik, teknolojinin bu kadar önemli olduğu günümüz koşullarında, sürdürülebilir faaliyet döngüsünün en önemli parçası haline geldiğini belirtiyor. Bu kapsamda hem yeni ürünlerle hem de yenilikçi çözümler üreterek mevcut müşteri memnuniyetini artırmayı, potansiyel müşterilere ulaşmayı, ürün yelpazemizi genişletmeyi ve sektördeki konumumuzu güçlendirmeyi planladıklarını ifade ediyor.

Diğer yandan teknolojik altyapıdan yazılıma ve siber güvenliğe kadar uzanan uçtan uca kapsamlı bir hizmet sunabilme kabiliyetine sahip bir şirket olarak yenilikçi teknoloji projeleri, tabanlı iş modelleri oluşturacak, daha az insan kaynağı gerektiren Low-Code ya da No-Code platformlar sayesinde faaliyet döngüsünün kısa sürelerde dijitalleşmesine katkı sağlayacak alanlarda da yeni yatırımlarımız olacak. Bunlara ek olarak Ulaştırma ve Turizm sektörüne yönelik mevcut Yolcu Taşıma Platformu yazılımımızın kapsamını genişleterek sadece biletleme değil, konaklama, araç kiralama, yemek vb. tüm hizmetlerin verilebileceği bir yapıya kavuşmasını da sağlayacağız.

Pasifik Teknoloji Halka Arzıyla Yatırımcılara Ne Vaat Ediyor?

Pasifik Teknoloji, halka arzıyla yatırımcılara bilişim sektöründe lider bir şirkete ortak olma fırsatı sunuyor. Şirket, 2022 yılını yaklaşık 489 milyon TL ciro ile kapatmıştı. 2023 yılını da yaklaşık 700 milyon TL ile kapatıyor. Şirketin piyasa değeri ise 4,6 milyar TL olarak hesaplanıyor. Şirketin F/K oranı 268,91, PD/DD oranı ise 7,71 olarak belirlendi. Şirket, halka arz sonrası Borsa İstanbul’da PATEK koduyla işlem görecek.

Pasifik Teknoloji, halka arzıyla birlikte yeni bir döneme giriyor. Şirket, yatırımcılarına uzun vadeli ve sürdürülebilir bir büyüme potansiyeli sunuyor. Şirket, teknolojiyi tasarlayan, geliştiren ve uygulayan bir şirket olarak sektördeki farkını ortaya koyuyor. Şirket, halka arzıyla birlikte hem yatırımcılarına hem de müşterilerine değer katmayı hedefliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş