yandexmetrikacounter
Tamamlandığında 700 dönümlük tarım arazisi | Çanakkale Olay

Tamamlandığında 700 dönümlük tarım arazisi sulanabilir hale gelecek

Çanakkale’nin Çan ilçesinde yapımı devam eden Yaykın Göleti’nde saha incelemesi gerçekleştirildi. DSİ yetkilileri, projenin 2025 yılı içerisinde tamamlanarak 70 hektarlık tarım arazisinin kapalı sistemle sulanabileceğini belirttiler.

461

Devlet Su İşleri (DSİ) Çanakkale 252. Şube Müdürlüğü, Çan ilçesinde yapımı süren Yaykın Göleti projesinde saha incelemesi gerçekleştirdi. Tarımsal sulama ve hayvancılığı desteklemek amacıyla inşa edilen gölette çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

106002_wuciwug_0d2d9f5f_tamamlandiginda.jpeg

Sahada yapılan teknik incelemelerde, yüklenici firmadan projede gelinen son durum hakkında bilgi alındı. DSİ yetkilileri, gölet inşaatının iş programı doğrultusunda ilerlediğini ve projenin 2025 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdiler.

Yaykın Göleti’nin devreye girmesiyle birlikte yaklaşık 70 hektarlık tarım arazisinin, kapalı borulu şebeke sistemi ile cazibeli olarak sulanabileceği ifade edildi. Bu sayede bölgede hem verimli tarım üretimi sağlanacak hem de çiftçilerin üretim maliyetleri düşecek. Yani Yaykın Göleti tamamlandığında 700 dönümlük tarım arazisi sulanabilir hale gelecek. Öte yandan, göletin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için içme suyu temininde de önemli bir kaynak olacağı vurgulandı. DSİ yetkilileri, projenin bölge ekonomisine tarım ve hayvancılık alanında katkı sağlayacağını belirttiler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş