yandexmetrikacounter
Virtus Dünya Yüzme Şampiyonası’nda İlk Gün: | Çanakkale Olay

Virtus Dünya Yüzme Şampiyonası’nda İlk Gün: Türkiye’ye 1 Altın, 1 Bronz Madalya

Tayland’ın Bangkok kentinde düzenlenen Virtus Dünya Yüzme Şampiyonası 2025’te milli yüzücülerimiz ilk gün müsabakalarında 1 altın ve 1 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

481

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta devam eden Virtus Dünya Yüzme Şampiyonası 2025’in ilk gününde özel sporcularımız tarihi başarılara imza attı. Türkiye’yi temsil eden milli yüzücülerimiz, toplamda 1 altın ve 1 bronz madalya kazanarak organizasyona güçlü bir başlangıç yaptı.

107820_wuciwug_8794b161_virtus-dunya-yu.jpeg

Bilge Kağan Yılgın’dan Tarihi Altın

Otizm kategorisinde yarışan Bilge Kağan Yılgın, 400 metre serbest yarışında Gençler Dünya Şampiyonu olarak altın madalya elde etti. Yılgın, ayrıca 400 metre serbest açık yaş kategorisinde dünya 4’üncüsü olmayı başardı. Bu sonuç, otizm kategorisinde ülkemize gelen ilk altın madalya olarak tarihe geçti.

Ulaş Yılmazoğlu’ndan Bronz Madalya

Mental kategoride mücadele eden milli sporcumuz Ulaş Yılmazoğlu, 400 metre serbest yarışında dünya 3’üncülüğü elde ederek bronz madalyayı ülkemize kazandırdı.

Mert Aslan’dan Dördüncülük Başarısı

Milli yüzücülerimizden Mert Aslan ise 100 metre sırtüstü açık yaş kategorisinde finale yükselerek yarışı dünya 4’üncüsü olarak tamamladı.

Federasyon Başkanı Birol Aydın’dan Kutlama

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Dünya Virtus Yönetim Kurulu Üyesi Birol Aydın, ilk günün ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Milli yüzücülerimizin Bangkok’taki tarihi başarısına tanıklık ediyoruz. Otizm kategorisinde ilk kez altın madalya kazanarak şanlı bayrağımızı göndere çektiren Bilge Kağan Yılgın başta olmak üzere tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum. İnancımız ve azmimizle bu şampiyonadan daha nice madalyalarla döneceğimize inanıyoruz" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş