havadurum

Bu, Çanakkale'ye yakışmıyor!

1397
Türkiye genelinde, 2021-2022 sezonunda Çanakkale ile birlikte 18 il, profesyonel maçlara ev sahipliği yapamayacak. Barışın kenti olarak isimlendirilen; tarihi, hukuki, coğrafi ve idari kıymeti Dünya`ca bilinen Çanakkale`de profesyonel bir futbol takımının bulunmaması kent spor severlerini üzüyor. Bölgesel Amatör Lig`de bu sezon; 76 Iğdırspor, Hendekspor, Kuşadasıspor ve Ordu 1967 SK takımları 3. Lig`e yükseldi. Bu sonuçlarla Iğdır kenti de bir profesyonel takıma sahip oldu.
 
Öte yandan, 3. Lig`de sezonun bitimiyle Yozgat, Yalova ve Şırnak illeri profesyonel takımlarını kaybettiler. Böylece 2021-22 sezonunda profesyonel liglerde takımı olmayan il sayısı Çanakkale ile birlikte 18 oldu.
 
Profesyonel liglerde 
takımı olmayan iller:
Amasya, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Hakkari, Kars, Muş, Sinop, Tunceli, Yozgat, Şırnak, Bartın, Ardahan, Yalova, Kilis
 
Olay diyor ki;
Kent dinamiklerine görev düşüyor
Çanakkale`de profesyonel bir futbol kulübünün bulunmaması, kent spor severleri tarafından üzüntü ile karşılanıyor. Uzun yıllar, Çanakkale Dardanelpor`un Süper Lig ile profesyonel Ligler`deki varlığından mutluluk duyan ve 18 Mart Stadı`nda Türkiye`nin elit takımlarını çıplak gözle izleme şansına sahip olan Çanakkaleliler, yine o görkemli dönemlerin özlemi ile teselli buluyor. Çanakkale gibi, her açıdan son derece önem taşıyan bir ilin artık Süper Lig`de yer alma zamanı geldi. Bunun için, Devlet ve Özel Sektör kuruluşlarına, Çanakkale`de futbolun taban birimlerine ve Çanakkale halkına bir takım görevler düşüyor. Kentin dinamikleri, hedef birlikteliği içinde hareket edip, hemen olmasa bile, zaman içinde Çanakkale`yi yeniden Profesyonel Lig`le, hatta Süper Lig`le tanıştırabilirler. Çünkü, bunun karşılığı olarak, Süper Lig`de takımı olan her Çanakkaleli maddi ve manevi açılardan mutlu olacak. 
Paylaş