DSİ 252. Şube Müdürlüğü – Çanakkale, Gökçeada’da son günlerde yıllık ortalamanın rekor seviyeye ulaşan yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve taşkınlara karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle Gökçeada Havalimanı çevresinde oluşan ve çevreyi olumsuz etkileyen taşkın sularının güvenli şekilde tahliye edilmesi için iş makineleriyle sahaya inildi.
Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, su akışının düzenlenmesi ve taşkın riskinin en aza indirilmesi amacıyla bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Yağışların ardından oluşan su birikintileri kontrollü şekilde boşaltılırken, olası yeni taşkınlara karşı da önleyici tedbirler alınıyor.
DSİ 252. Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların can ve mal güvenliğinin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “Taşkın riskini en aza indirmek ve bölgeyi güvenli hale getirmek için tüm ekiplerimizle sahadayız. Çalışmalarımız titizlikle devam ediyor” açıklamasında bulundu.
Gökçeada’da yürütülen çalışmaların, hava koşullarının normale dönmesi ve riskin tamamen ortadan kalkmasına kadar devam edeceği bildirildi.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.