yandexmetrikacounter
Gümüşçay'da damla sulamayla yetiştirilen çe | Çanakkale Olay

Gümüşçay'da damla sulamayla yetiştirilen çeltikler için hasat günü düzenlendi

Damla Sulama Yöntemi ile Çeltik Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen Çeltik Hasadı Tarla Günü etkinliği Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve kent protokolünün katılımıyla Biga'nın Gümüşçay beldesinde gerçekleştirildi.

151

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in katılımlarıyla, “Damla Sulama Yöntemi ile Çeltik Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen Çeltik Hasadı Tarla Günü, 13 Eylül 2025 tarihinde saat 15.00’te Biga Gümüşçay Beldesi’nde gerçekleştirildi.
Programa Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av.Doğukan Deniz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Altındağ, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş, Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün ile muhtarlar, kooperatif başkanları üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda halk oyunları gösterisi izlendi. Yapılan konuşmaların ardından, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve protokol üyeleri tarafından yangından zarar gören üreticilere destek çekleri takdim edilirken; destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür belgeleri de takdim edildi.

Hep birlikte edilen hasat duasının ardından Bakan Yardımcısı Gizligider, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, biçerdöver makinesinin direksiyonuna geçerek hasat gerçekleştirdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş