alinarler@gmail.com
(Bu yazı dizisi hazırlanırken hiçbir kimseden görüş ve düşünce alınmamıştır. Tüm sorumlulukları ile bu yazı dizisindeki mesuliyet şahsıma aittir.)
1946 İstanbul’unun Nisan ayı, baharın tüm güzelliklerini içinde taşıyordu; fakat İstanbulluların gözlerinin içini güldüren asıl haber okyanus ötesinden gelmişti.
Hayatını kaybeden Washington Büyükelçimiz Münir Ertegün’ün naaşı ABD donanmasının medar-ı iftiharı olan “Missouri Zırhlısı” ile İstanbul’a getiriliyordu.
İstanbul bir şenlik yerine dönmüştü, artık ‘Rus tehdidi’ karşısında Türkiye yalnız değildi.
Zaten bizi; bütün dünyaya özgürlük, refah ve güven telkin eden ABD’den başka koruyacak başka bir güç de yoktu.
Missouri Zırhlısı, İstanbul limanına demirlediğinde Türkiye de politik rotasını belirlemiş oldu.
Bu yeni istikamette; Türkiye Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal’in gösterdiği hedeften gidilecek, aydınlık ve medeniyet yolu yine Batıdan geçecekti; ama bir farkla artık Türkiye bağımsız olmayacaktı.
Amerikan hayranlığının ulaşabileceği korkunç boyutları henüz Missouri Zırhlısı yanaştığı anda yaşananlar ortaya koymuştu; Türkiye, ‘Küçük Amerika’ olabilmek adına her şeyinden vazgeçiyordu.
ABD Türkiye üzerindeki oyunlarını Marshall ve Truman Doktirinleri üzerine kurguladı.
Türkiye ile ABD arasında Yardım Antlaşması imzalandı
(Türkiye ile A.B.D. arasında 11 Temmuz 1947’de Truman doktrini çerçevesinde bir yardım anlaşması imzalandı. Bu, 19 Mart 1945’den o yana Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı Sovyet tehdidi karşısındaki yalnızlığının da sona ermesi anlamını geliyordu.)
https://www.ismetinonu.org.tr/tarihte-bugun-11-temmuz/
Komünizmle mücadele için ilk iş Türk Milli Eğitimine el atıldı. (Milli Eğitimimiz hala yaz boz tahtası gibidir ve Atatürk'ün kurduğu milli eğitimden bugün eser kalmamıştır.)
Komünizme karşı bağışık nesiller yetiştirilecekti.
1950 yılında Komünizmle Mücadele Derneği kuruldu.
Dernek ilk olarak İzmir, İstanbul ve Erzurum'da kurulmuştur. Recai Kutan, Fethullah Gülen, Cemal Gürsel, Adnan Menderes, Celal Bayar, Süleyman Demirel ve Turgut Özal derneğin bilinen üyelerinden bazılarıdır.
Atatürk'ün bağımsızlığını armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kaybediyor ve artık ABD'nin bir sömürgesi haline getiriliyordu. 1967-1969 yıllarında 68 kuşağı gençliği bunu görmüş, Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları ile 6. filoyu gösteri, yürüyüş, açlık grevi, bayrak indirme, filoda görevli askerlerin karaya çıkmasına engel olamak gibi eylemlerle protesto ediyorlardı.
Bu konuda Haydar Baş'ın şu sözleri tarihe düşülen ve unutulmaması gereken bir nottur :
"6. Filo'ya selam çakan, tekbir getirip namaz kılan sağcılar Müslüman; 6. Filo'ya karşı çıkan ABD'yi tel'in eden Deniz Gezmiş'ler kafir. Ben bunu reddediyorum.''


Ülkemizde emperyalist ve siyonistler tarafından kurulan cemaatlerin tümü İngiliz ve İsrail kökenli idi. Amerika adına kurulan bir cemaat (istihbarat örgütü) yoktu. Ve Amerika bu konuda İngiltere ve İsrail'e mecbur idi.
Amerika nihayet çözümü buldu. gayriresmi kuruluşu 1969, İzmir Kestanepazarı Kur'an Kursu olarak başlayan FETÖ ABD'nin en iyi ve en gözde istihbarat örgütü olarak ilk faaliyetlerine başladı.
İnönü döneminde başlayan ve Adnan Menderes dönemi ile devam eden Atatürk çizgisinden sapma bundan sonra Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının sonu oldu.
Ülkemizde Amerikan çizgisinden ne zaman sapma olsa, karşılığını Amerikancı Darbelerle ödedi. Türkiye'nin cebinde ve beyninde artık Amerikanın eli vardı. Türk Gençliği ve Türkiye'nin gelecek 50 yılı, 100 yılı Amerikancı Darbelerle bir anlamda yok edildi.

Türkiye'nin bölünüp parçalanması için;
PKK organize edildi ve kuruldu.
Alevi Sünni çatışmaları sağlandı.
Sağ sol çatışmaları ile darbelerin önü açıldı.
Ve en son FETÖ 15-16 Temmuz Darbesini gerçekleştirdi.
Anımsanacağı üzere 2010 seçimleri öncesi basında bazı MHP milletvekillerinin ahlaki suçları basına sızdırılarak sanırım 12 milletvekili istifa ettirilmişti.
O tarihlerde bir yazı kaleme aldım. yazıyı çok aradım ama bulamadım.
Yazının özü şu idi :
MHP sevelim sevmeyelim bir T.C. Partisidir. Ve TBMM'de temsil edilmektedir. Bu partiye dış bir saldırı yapıldı. 12 Milletvekili'nin bu şekilde deşifre edilmesi için demek ki hepsi yabancı istihbarat örgütleri tarafından takip edildi. Hadi tabiri caiz ise MHP yavru muhalefet. ya sıra diğer partilere gelirse.
EVET OLANLAR OLDU.
2010 YILINDA DENİZ BAYKAL KUMPASA KURBAN EDİLDİ.
15 TEMMUZ 2016'DA DA AKPARTİ İKTİDARI DÖNEMİ FETÖ ELİ İLE SON AMERİKANCI DARBE YAPILDI.
EĞER MHP'YE YAPILAN SALDIRIDA HERKES ''OH OLSUN'' DİYE KULAĞININ ÜZERİNE YATMASA İDİ.
YİNE DENİZ BAYKAL'A KURULAN KUMPASTA SİYASİLER AYNI VURDUM DUYMAZ TAVRI SÜRDÜRMESELERDİ. BAŞKA BİR TABİR İLE DAHA ÖNCE UYANMIŞ OLSALARDI, 15-16 TEMMUZ DARBESİ YAŞANMAMIŞ, ÇOK DAHA ÖNCESİNDEN FETÖ İLE MÜCADELE BAŞLATILMIŞ OLACAKTI.
OLAN OLDU...
FETÖ ABD için en karlı, en değerli istihbarat örgütüdür. Dünyanın bütün islam ülkelerinde örgütlenmiştir. Amerika'ya ekonomik bir yük getirmez. CIA ve FBI nezdinde güvenilir örgütlerin başında gelmektedir. Türkiye'yi bölmek ve parçalamak için geliştirilen en etkili projedir. Hala bu örgüte inanan, hizmet eden insanların tümü de gerçek birer vatan hainidir.
Bu ülke, bu millet, bu devlet sizi general yaptı. hakim savcı, milletvekili, en üst düzey bürokrat, hatta ve hatta bakan yaptı. Böyle bir ülkeden ve bu milletten daha ne istersiniz. Vatan hainlerinin bu dünyadaki cezası ölüm, eğer dini inançları varsa da öte dünyada da cehennem olacaktır.
ÇANAKKALE'YE de DİKKAT :
Çanakkale Türkiye'nin en stratejik bölgelerinden biridir. Çanakkale Boğazı stratejik önemi olan birinci bölgedir. Bu nedenle ülkemiz için FETÖ'nün burada güçlü bir örgütlenme yapılanması içinde olması çok olağandır. Bu nedenle bu konuda en dikkat edilecek il ve bölge Çanakkale'dir ve Çanakkale olmalıdır.